09:07 04 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Σε νέες καταγγελίες για τους χειρισμούς στην υπόθεση Novartis προχωρά ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Αγγελής, με ανακοίνωσή του, στην οποία αναφέρεται πολλές φορές σε πρόσωπο με το προσωνύμιο «Ρασπούτιν».

Τη δική του εκδοχή των γεγονότων για τους χειρισμούς στην υπόθεση Novartis δίνει με εκτενή ανακοίνωση προς τον Τύπο ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Αγγελής, μια μέρα μετά την παραγγελία για διπλή ποινική προκαταρκτική εξέταση και την πειθαρχική έρευνα που διατάχθηκε κατά του κ. Αγγελή.

Στην ανακοίνωσή του, ο κ. Αγγελής εξαπολύει βαριές καταγγελίες κατά κυβερνητικού στελέχους που δραστηριοποιείται στη δικαιοσύνη που φέρει το προσωνύμιο «Ρασπούτιν». Παράλληλα, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου καλεί να καταθέσει για την πολύκροτη υπόθεση η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου, και οι εισαγγελείς Διαφθοράς.

Ο κ. Αγγελής καταγγέλλει, επίσης, σοβαρές παραβάσεις στις έρευνες για την εμπλοκή πολιτικών προσώπων στην υπόθεση Novartis.

«Μετά την σε βάρος μου διάδοση χαλκευμένων πληροφοριών και την προσπάθεια δημιουργίας σκευωρίας εναντίον μου (ότι δήθεν αρνήθηκα να παραλάβω σημαντικά αποδεικτικά στοιχεία σε "στικάκι" για την υπόθεση Novartis), από πρόσωπο που στον χώρο της δικαιοσύνης είναι γνωστό ως "Ρασπούτιν" και μετά από την προσπάθεια "αποδόμησης" της προσωπικότητάς μου από φιλικά προς τον κ. Ρασπούτιν ΜΜΕ, με την από 7-1-2019 αναφορά μου προ την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κα Ξένη Δημητρίου, υπέβαλα για λόγους ευθιξίας την παραίτησή μου, ως επόπτης και συντονιστής του έργου των Εισαγγελέων Οικονομικού Εγκλήματος και Εγκλημάτων Διαφθοράς, τονίζοντας προς κάθε κατεύθυνση ότι "εγώ δεν πρόκειται να πάω στη φυλακή, φορτώνοντας μου τα λάθη της έρευνας Novartis"», επισημαίνει ο κ. Αγγελής, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή του που δημοσιεύεται ολόκληρο στο kathimerini.gr.

Επιπλέον, σημειώνει ότι «στον χώρο της ανώτατης δικαιοσύνης, όλοι γνωρίζουν ποιος κρύπτεται πίσω από το όνομα Ρασπούτιν, πλην όμως φοβούνται να τον κατονομάσουν για ευνόητους λόγους. Σημειωτέον επίσης ότι, η υπόθεση Novartis αποτελεί ένα υπαρκτό — Διεθνές οικονομικό και Νομικό σκάνδαλο, στο οποίο έχουν διαπραχθεί (κατά την δικαστική μου κρίση), σοβαρά ποινικά αδικήματα».

Στο πρόσωπο που αποκαλεί «Ρασπούτιν», επανέρχεται ο κ. Αγγελής και σε άλλα σημεία της ανακοίνωσης. Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι «από τα ΜΜΕ πληροφορήθηκα ότι, μου αποδίδεται η "παράνομη πράξη" (και μάλιστα ύστερα από όψιμη αναφορά εναντίον μου, που συνειρμικά με οδηγεί στον κ. Ρασπούτιν) ότι ελέγχομαι για "παράνομη αντιγραφή Αρχείων της κας Τουλουπάκη"».

Αναφερθείς, τέλος, στην ταυτότητα του «Ρασπούτιν», ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου αναφέρει: «Στο εύλογο ερώτημα, ποιος τέλος πάντων είναι ο "πανίσχυρος κ. Ρασπούτιν" παρακαλώ τον συνάδελφό μου κ. Δασούλα, να αναζητήσει την πορεία και την κατάληξη της σχετικής ποινικής έρευνας που έχει διαταχθεί, από την κα Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Στο βαθμό πάντως που μου το έχει γνωστοποιήσει (το όνομα) η κα Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου (όταν ήμουν το πλέον "αγαπημένο της παιδί στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου" και οι απόψεις μας ταυτίζονταν, μέχρι βαθμού παρεξηγήσεως, ότι δηλαδή δεν ήμουν μόνο το αγαπημένο της, αλλά και το "υπάκουο παιδί της"), αυτός είναι μέλος της κυβέρνησης και έχει την δυνατότητα να διορίζει "παιδιά και νύφες" ατόμων που βρίσκονται στις ανώτερες βαθμίδες της δικαιοσύνης, "ενδεχομένως δε και ατόμων της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου"».

Παράλληλα, ο ίδιος παραδέχεται ότι αναμένει και νέο χτύπημα εναντίον του από τον «Ρασπούτιν» που, όπως λέει, θα είναι το τρίτο.

Σχετικά:

Υπόθεση Novartis: Εξώδικο της εισαγγελέως Διαφθοράς για τα περί καταγγελιών του Γιάννη Αγγελή
Πώς σχολιάζουν Σαμαράς και ΝΔ την αναφορά Αγγελή για Novartis
Tags:
Δικαιοσύνη, Άρειος Πάγος, Υπουργείο Δικαιοσύνης, Novartis, Μιχάλης Καλογήρου, Ξένη Δημητρίου, Ιωάννης Αγγελής
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK