07:17 01 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Την απόφαση να ανοίξουν αύριο Πέμπτη τα διαγνωστικά κέντρα πήρε το Συντονιστικό Όργανο των Φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, τροποποιώντας παράλληλα τη μορφή των κινητοποιήσεων.

Θα ανοίξουν τελικά αύριο τα διαγνωστικά κέντρα μετά από πολυήμερη απεργία.

Την παραπάνω απόφαση έλαβε το Συντονιστικό Όργανο των Φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας το οποίο, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αποφάσισε να τροποποιήσει τη μορφή των κινητοποιήσεων.

Οι ασφαλισμένοι από αύριο θα παίρνουν απόδειξη για τα χρήματα που καταβάλλουν, για την ασφαλιστική τιμή δηλαδή, και θα παίρνουν πίσω τα χρήματά τους από τον ΕΟΠΥΥ.

Όπως αποφασίστηκε δεν θα πληρώνουν το 15% της συμμετοχής στις εξετάσεις.

Από τη νέα μορφή αυτή κινητοποιήσεων εξαιρούνται οι ευπαθείς ομάδες, ασθενείς που βρίσκονται σε κίνδυνο ή αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα υγείας όπως καρκινοπαθείς.

Χθες πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον υπουργό Υγείας κατά την οποία υπήρξαν έντονες διαφωνίες από τους εκπροσώπους των διαγνωστικών εργαστηρίων καθώς υπήρχαν νομικά ζητήματα που θα έπρεπε να εξεταστούν σε βάθος.

Από την πλευρά του ο υπουργός Ανδρέας Ξανθός ανέφερε ότι παρουσιάστηκε μια βελτιωμένη δέσμη προτάσεων με βάση την οποία εκτός από τα 9 εκατομμύρια ευρώ που είχαν δοθεί ως προσαύξηση για το 2019 ενισχύεται με επιπλέον 30 εκατ. ευρώ ο κλειστός προϋπολογισμός των εργαστηρίων για το τρέχον έτος.

Να σημειωθεί πως, όπως ειπώθηκε για το 2018 δεν μπορεί να γίνει κάτι αντίστοιχοαφού απαιτείται νομοθετική ρύθμιση και η βουλή έχει κλείσει.

Tags:
ασθενείς, Ανδρέας Ξανθός, Υπουργείο Υγείας, απεργία, διαγνωστικά κέντρα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK