11:24 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2019
Ο Αλέξης Τσίπρας

Financial Times: Η μεσαία τάξη κουράστηκε με τον Τσίπρα

© Φωτογραφία : Aris Oikonomou/SOOC
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η μεσαία τάξη επλήγη από τις αυξήσεις των φόρων, αφηψώντας την ήπια ανάκαμψη της οικονομίας και εγκατέλειψαν τον ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Financial Times».

«Υπήρξε ο ριζοσπάστης αριστερός που το 2015 κέρδισε τις πρόωρες εκλογές - σοκ, με τη δέσμευση ότι θα μειώσει τη λιτότητα και ότι θα βγάλει τη χώρα του από την Ευρωζώνη εάν οι πιστωτές προβάλλουν αντίσταση. Ωστόσο, αν οι δημοσκοπήσεις είναι σωστές, η θητεία του Αλέξη Τσίπρα ως Έλληνας Πρωθυπουργός θα τελειώσει πρόωρα, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται αντιμέτωπος με το ενδεχόμενο ήττας στις εθνικές εκλογές του επόμενου μήνα». 

Αυτά αναφέρει στον πρόλογό του το άρθρο των Financial Times, κάνοντας μνεία τόσο στα στοιχεία των δημοσκοπήσεων, όσο και στα αποτελέσματα των ευρωεκλογών της 26ης Μαΐου. 

«Η ελληνική μεσαία τάξη επλήγη σκληρά από τις μεγάλες αυξήσεις των φόρων και αδιαφόρησε για τη μέτρια ανάκαμψη της οικονομίας κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του κ. Τσίπρα, εγκαταλείποντας το κόμμα κατά κόρον και συντρίβοντας τις ελπίδες του για παραμονή στην εξουσία μέχρι τον Οκτώβριο, προκειμένου να καταστεί ο πρώτος Έλληνας ηγέτης που εδώ και δύο δεκαετίες, θα κυβερνήσει εξ ολοκλήρου την προβλεπόμενη τετραετή θητεία», σημειώνουν οι FT.

Η εφημερίδα φιλοξενεί, εν τω μεταξύ, και τις εκτιμήσεις του καθηγητή δικαίου του ΕΚΠΑ και πολιτικού σχολιαστή Άρη Χατζή, ο οποίος τονίζει: «Ο Τσίπρας δεν μπορεί να κερδίσει τις εκλογές». «Βρίσκεται πολύ πίσω στις δημοσκοπήσεις, ώστε να μπορέσει να ανακάμψει σε τέσσερις μόνο εβδομάδες», σημειώνει.  

Πάντως, όπως λέει ο ίδιος, Ο κ. Τσίπρας πιθανότατα θα παραμείνει στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ακόμη και σε περίπτωση που ηττηθεί στις εκλογές. «Ένας λόγος είναι ότι δεν υπάρχει κανένας στον ΣΥΡΙΖΑ που μπορεί να εξασφαλίσει αρκετή στήριξη για να τον ανταγωνιστεί για την ηγεσία του κόμματος», εξηγεί.

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι στη χώρα επικρατεί οργή καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάφερε να βάλει τέλος στη διαπλοκή, όπως είχε δεσμευτεί. 

«Με τον ΣΥΡΙΖΑ τίποτα δεν άλλαξε στην πραγματικότητα», σημειώνει ιδιοκτήτης μεγάλης ελληνικής εταιρείας που επικαλείται η εφημερίδα. 

Tags:
ΣΥΡΙΖΑ, εκλογές 2019, εκλογές, μεσαία τάξη, Αλέξης Τσίπρας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK