16:39 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Κορδέλα της αστυνομίας

Αυξημένα μέτρα της Τροχαίας για την έξοδο του Αγίου Πνεύματος

Konstantinos Tsakalidis / SOOC
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Στόχος, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, είναι η ασφαλής μετακίνηση των πολιτών και η πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, εν όψει του εορτασμού της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος.

Μέτρα λαμβάνει η Τροχαία λόγω της αυξημένης κίνησης των εκδρομέων, από και προς τα αστικά κέντρα, εν όψει της περιόδου εορτασμού της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος 2019.

Στόχος, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, είναι η ασφαλής μετακίνησης των πολιτών και η πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ο σχεδιασμός περιλαμβάνει αυξημένη τροχονομική αστυνόμευση του οδικού δικτύου σε τομείς, βάσει των ιδιαίτερων κυκλοφοριακών συνθηκών κάθε περιοχής.

Γραφεία της ΓΣΕΕ
© Φωτογραφία : Menelaos Myrillas / SOOC

Παράλληλα, προβλέπεται αυξημένη αστυνομική παρουσία και στοχευμένη αστυνόμευση στα σημεία του οδικού δικτύου όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.

Αυξημένα θα είναι τα μέτρα της Τροχαίας και στις εισόδους - εξόδους των μεγάλων αστικών κέντρων όπου παρατηρείται αυξημένη ροή διέλευσης.

Βάσει του σχεδιασμού, προβλέπεται ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις, για την αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης.

Επιπλέον, συνεργεία της Τροχαίας θα διενεργούν ειδικούς και γενικούς ελέγχους (ιδιαίτερα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα κ.λπ., καθώς και παραβάσεων που ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, όπως η χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση).

Αυξημένα εξάλλου θα είναι τα μέτρα της Τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική κίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λπ.).

Επιπλέον, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και αυξημένα μέτρα Τροχαίας θα τεθούν σε ισχύ σε περιοχές όπου θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις.

Τροχονόμοι θα βρίσκονται στους σταθμούς διοδίων για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, την ενημέρωση και την παροχή συμβουλών στους οδηγούς και τους συνεπιβάτες.

Παράλληλα, επισημαίνεται ότι σε όλη τη διάρκεια εφαρμογής των μέτρων θα βρίσκονται σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα τόσο το προσωπικό όσο και τα μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας, κυρίως των Υπηρεσιών Τροχαίας Αστυνόμευσης. Ειδικότερα, θα διατεθούν περιπολικά, μοτοσικλέτες και συμβατικά οχήματα, με το ανάλογο προσωπικό και εξοπλισμό για την αποτελεσματική αστυνόμευση του οδικού δικτύου της χώρας.

Τέλος, σε ισχύ θα τεθεί απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου σε κεντρικές εθνικές οδούς της χώρας.

Σχετικά:

Πώς αμείβεται η ημέρα του Αγίου Πνεύματος
Tags:
φορτηγό, αστυνομία, εθνική οδός, Ελληνική Αστυνομία, ΕΛΑΣ, Τροχαία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK