12:29 03 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων. Προηγήθηκε συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείο Υγείας.

Η σχετική απόφαση ελήφθη κατόπιν της συνάντησης ανάμεσα στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, το προεδρείο του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας και την Επιτροπή των Διαγωνιστικών Εργαστηρίων.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό ΕΡΤ, οι ιδιοκτήτες των εργαστηρίων φαίνεται ότι πείστηκαν από τις δεσμεύσεις του υπουργείου Υγείας, ανάμεσα στις οποίες περιλαμβάνεται και η σταδιακή αύξηση των δημόσιων δαπανών υγείας στο 6% του ΑΕΠ, σε βάθος τετραετίας.

«Αναγνωρίζοντας το σοβαρό πρόβλημα που δημιουργεί η αύξηση των υποχρεωτικών επιστροφών (clawback) που καλούνται να καταβάλουν τα διαγνωστικά εργαστήρια, το υπουργείο Υγείας κατέβαλε ειλικρινή προσπάθεια εξεύρεσης μιας λύσης ρεαλιστικής και εφαρμόσιμης στην παρούσα χρονική συγκυρία» αναφέρεται, σε σχετική ανακοίνωση, το υπουργείο Υγείας.

Υπενθυμίζεται ότι η λειτουργία των διαγνωστικών κέντρων είχε εν μέρει αποκατασταθεί από σήμερα, Πέμπτη, με τους ασθενείς ωστόσο, να καταβάλλουν το 85% της τιμής των εξετάσεων και στη συνέχεια, να καλούνται να καταθέσουν τα σχετικά παραστατικά στον ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να τους πιστωθεί το επίμαχο ποσό.

Πλέον, από την Παρασκευή, οι ασθενείς έχουν τη δυνατότητα να προσέρχονται στα διαγνωστικά κέντρα, καταβάλλοντας μόλις το 15% της τιμής των εξετάσεων.

Σχετικά:

Νέα συνάντηση Ξανθού – διαγνωστικών κέντρων, τι προτείνει το υπουργείο Υγείας
Αποφασίζουν σήμερα για την απεργία στα διαγνωστικά κέντρα
Tags:
διαγνωστικά κέντρα, απεργία, Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, Υπουργείο Υγείας, Ελλάδα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK