17:41 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Σε ανακοίνωσή του την Τετάρτη, ο κ. Αγγελής εξαπέλυσε βαριές καταγγελίες κατά κυβερνητικού στελέχους που δραστηριοποιείται στη δικαιοσύνη και ζήτησε να καταθέσει για την πολύκροτη υπόθεση η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου και οι εισαγγελείς Διαφθοράς.

Να καταθέσει ενόρκως όσα καταγγέλλει στις δύο αναφορές του σε βάρος της Ελένης Τουλουπάκη και των επίκουρων εισαγγελέων της, αλλά και γενικότερα για την υπόθεση Novartis, κάλεσε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Δημήτρης Δασούλας, τον πρώην επόπτη της εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Αγγελή.

Ο κ. Αγγελής καλείται να καταθέσει στις 21 Ιουνίου. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Δασούλας θα ολοκληρώσει πρώτα τη διερεύνηση των καταγγελλομένων από τον κ. Αγγελή, και στη συνέχεια τα όσα προσάπτει στη δική της αναφορά η κυρία Τουλουπάκη σε βάρος του κ. Αγγελή.

Σε ανακοίνωσή του την Τετάρτη, ο κ. Αγγελής εξαπέλυσε βαριές καταγγελίες κατά κυβερνητικού στελέχους που δραστηριοποιείται στη δικαιοσύνη και αναφέρεται ως «Ρασπούτιν».

Παράλληλα, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κάλεσε να καταθέσει για την πολύκροτη υπόθεση η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου, και οι εισαγγελείς Διαφθοράς.

Ο κ. Αγγελής κατήγγειλε, επίσης, σοβαρές παραβάσεις στις έρευνες για την εμπλοκή πολιτικών προσώπων στην υπόθεση Novartis.

Σε απάντησή της η Ελένη Τουλουπάκη υποστήριξε, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι οι χειρισμοί του κ. Αγγελή επιχείρησαν να μπλοκάρουν την ταχεία περαίωση της έρευνας για τη Novartis.

Εμπιστοσύνη στα αρμόδια ανεξάρτητα δικαστικά όργανα, καθώς και «επίδειξη αυτοσυγκράτησης» για την υπόθεση της Novartis, ζήτησε από την πλευρά της η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου.

Σε δήλωσή της την Τετάρτη για την επίμαχη υπόθεση, τόνισε ότι θα ερχόταν σε αντίθεση «με το ελάχιστο περιεχόμενο της έννοιας της δικαστικής δεοντολογίας, που τηρούμε με αφοσίωση επί σαράντα ένα χρόνια» η τοποθέτηση σχετικά με τις τελευταίες δηλώσεις στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, συναδέλφου εισαγγελικού λειτουργού, για υπόθεση μεγάλου δημόσιου ενδιαφέροντος.

Σχετικά:

Υπόθεση Novartis: Αυτοσυγκράτηση συστήνει η εισαγγελέας του ΑΠ Ξένη Δημητρίου
Η Τουλουπάκη φέρεται να κατηγορεί τον Αγγελή ότι επιχείρησε να μπλοκάρει την έρευνα για τη Novartis
Υπόθεση Novartis: Πώς σχολιάζουν ΝΔ και Σαμαράς τις καταγγελίες Αγγελή
Βενιζέλος: Να διαβιβαστεί αμελλητί στη Βουλή η δικογραφία για την υπόθεση Novartis
Τι απαντά ο Καλογήρου στις καταγγελίες Αγγελή για τη Novartis και τη δράση του «Ρασπούτιν»
Νέες εξελίξεις στην υπόθεση Novartis: Τι εξετάζουν οι έρευνες που διέταξαν Άρειος Πάγος, Καλογήρου
Tags:
Ελένη Τουλουπάκη, Ξένη Δημητρίου, Μιχάλης Καλογήρου, Ιωάννης Αγγελής, Άρειος Πάγος, Novartis
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK