19:12 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2019
Επίσκεψη του Προκόπη Παυλόπουλου στο Θωρηκτό Αβέρωφ

Τον στόλο του Πολεμικού Ναυτικού επιθεώρησε ο Παυλόπουλος, τι δήλωσε για την Τουρκία

© Φωτογραφία : Nikos Libertas / SOOC
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Προκόπης Παυλόπουλος επιθεώρησε τον στόλο του Πολεμικού Ναυτικού, στέλνοντας, παράλληλα, μήνυμα προς την Τουρκία για την τήρηση του διεθνούς και του ευρωπαϊκού Δικαίου.

Τον στόλο πολεμικών πλοίων του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού επιθεώρησε σήμερα στον Σαρωνικό Κόλπο ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο κ. Παυλόπουλος, σε δήλωσή του μετά την επιθεώρηση, έστειλε μήνυμα προς την Τουρκία.

«Διαμηνύουμε προς κάθε γείτονα χώρα, και ιδίως προς τη φίλη και γείτονα Τουρκία, ότι βάση της φιλίας και της καλής γειτονίας μας καθώς και της ευρωπαϊκής της προοπτικής —την οποία ευνοούμε ειλικρινώς- είναι η πλήρης και πιστή τήρηση του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου στο σύνολό τους. Τούτο, άλλωστε, συνιστά και θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ», δήλωσε ο κ. Παυλόπουλος.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας υπενθύμισε ότι αναπόσπαστο μέρος του Διεθνούς Δικαίου είναι το Δίκαιο το Θάλασσας, με βάση το οποίο καθορίζεται η Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη. «Και αυτό το Δίκαιο της Θάλασσας, κατά την Συνθήκη του Montego Bay του 1982 —όπως πολλές φορές έχω πει και δεν θα κουρασθώ να το λέγω- είναι δεσμευτικό για όλους, ακόμα και για εκείνους που δεν έχουν προσχωρήσει στη Συνθήκη αυτή. Διότι, η ως άνω Συνθήκη παράγει γενικώς παραδεδεγμένους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου που δεσμεύουν όλους», πρόσθεσε.

«Η υπεράσπιση αυτών των αρχών αποτελεί από την πλευρά μας υπεράσπιση και της διεθνούς και της ευρωπαϊκής νομιμότητας. Εμείς, οι Έλληνες, είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε πράξη, χωρίς κανένα υπολογισμό κόστους, αυτή τη δέσμευση», τόνισε.

Παράλληλα, ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε το αξιόμαχο και την ετοιμότητα του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού κατά την υπεράσπιση της επικράτειας και των συνόρων μας. Επισήμανε, άλλωστε ότι η υπεράσπιση αυτή, καταξιώνεται ακόμη περισσότερο από το γεγονός ότι και τα θαλάσσια σύνορα της χώρας μας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθορίζονται σαφώς, και δίχως ίχνος δυνατότητας αμφισβήτησης, από το Διεθνές Δίκαιο στο σύνολό του.

Tags:
πολεμικά πλοία, Πολεμικό Ναυτικό, Προκόπης Παυλόπουλος, Σαρωνικός Κόλπος, Τουρκία, Ελλάδα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK