11:59 04 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η δίωξη περιλαμβάνει κατηγορίες που έχουν να κάνουν με νομιμοποίηση παράνομων χρημάτων, τα οποία σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ φαίνεται να σχετίζονται με δωροδοκίες πολιτικού προσώπου.

Κατηγορίες κατά τεσσάρων ατόμων για την υπόθεση Novartis απήγγειλε η Εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη την Παρασκευή.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η δίωξη περιλαμβάνει σοβαρές κατηγορίες που σχετίζονται με νομιμοποίηση παράνομων χρημάτων, τα οποία εκτιμάται πως σχετίζονται με δωροδοκίες πολιτικού προσώπου.

Βάσει της ποινικής δίωξης, τα τέσσερα πρόσωπα – τα οποία δεν ανήκουν στην κατηγορία των κρατικών αξιωματούχων – είναι αντιμέτωπα με τις κατηγορίες της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα που αφορά δωροδοκία πολιτικού προσώπου, της απλής συνέργειας σε απιστία υπαλλήλου και της ηθικής αυτουργίας σε απιστία.

Οι κατηγορίες αφορούν τη δικογραφία που πρόσφατα απέστειλε στη Βουλή η Εισαγγελία Διαφθοράς για την περίοδο 2011-2012.

Η εισαγγελική έρευνα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, φαίνεται να έχει στη διάθεση της στοιχεία για διαφημιστικές εταιρείες που πιθανολογείται πως εξυπηρέτησαν τη Novartis στην ροή «μαύρων» χρημάτων.

Η δίωξη που ασκήθηκε από την Εισαγγελέα Διαφθοράς, κατά τις ίδιες πληροφορίες, σχετίζεται με τη δραστηριότητα του συγκεκριμένου διαφημιστή και τις σχέσεις του με στελέχη της φαρμακοβιομηχανίας.

Την Πέμπτη, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Δημήτρης Δασούλας, κάλεσε τον πρώην επόπτη της εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Αγγελή, να καταθέσει ενόρκως όσα καταγγέλλει στις δύο αναφορές του σε βάρος της Ελένης Τουλουπάκη και των επίκουρων εισαγγελέων της, αλλά και γενικότερα για την υπόθεση Novartis.

Σε ανακοίνωσή του την Τετάρτη, ο κ. Αγγελής εξαπέλυσε βαριές καταγγελίες κατά κυβερνητικού στελέχους που δραστηριοποιείται στη δικαιοσύνη και αναφέρεται ως «Ρασπούτιν». Κατήγγειλε, επίσης, σοβαρές παραβάσεις στις έρευνες για την εμπλοκή πολιτικών προσώπων στην υπόθεση Novartis.

Σε απάντησή της η Ελένη Τουλουπάκη υποστήριξε, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι οι χειρισμοί του κ. Αγγελή επιχείρησαν να μπλοκάρουν την ταχεία περαίωση της έρευνας για τη Novartis.

Εμπιστοσύνη στα αρμόδια ανεξάρτητα δικαστικά όργανα, καθώς και «επίδειξη αυτοσυγκράτησης» για την υπόθεση της Novartis, ζήτησε από την πλευρά της η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου. Σε δήλωσή της την Τετάρτη για την επίμαχη υπόθεση, τόνισε ότι θα ερχόταν σε αντίθεση «με το ελάχιστο περιεχόμενο της έννοιας της δικαστικής δεοντολογίας, που τηρούμε με αφοσίωση επί σαράντα ένα χρόνια» η τοποθέτηση σχετικά με τις τελευταίες δηλώσεις στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, συναδέλφου εισαγγελικού λειτουργού, για υπόθεση μεγάλου δημόσιου ενδιαφέροντος.

Σχετικά:

Κλήση του αντεισαγγελέα Αγγελή για τις καταγγελίες του για την υπόθεση Novartis
Υπόθεση Novartis: Αυτοσυγκράτηση συστήνει η εισαγγελέας του ΑΠ Ξένη Δημητρίου
Η Τουλουπάκη φέρεται να κατηγορεί τον Αγγελή ότι επιχείρησε να μπλοκάρει την έρευνα για τη Novartis
Υπόθεση Novartis: Πώς σχολιάζουν ΝΔ και Σαμαράς τις καταγγελίες Αγγελή
Βενιζέλος: Να διαβιβαστεί αμελλητί στη Βουλή η δικογραφία για την υπόθεση Novartis
Τι απαντά ο Καλογήρου στις καταγγελίες Αγγελή για τη Novartis και τη δράση του «Ρασπούτιν»
Καταγγελίες από τον Αγγελή για τους χειρισμούς στη Novartis: Όλοι γνωρίζουν ποιος είναι ο Ρασπούτιν
Νέες εξελίξεις στην υπόθεση Novartis: Τι εξετάζουν οι έρευνες που διέταξαν Άρειος Πάγος, Καλογήρου
Υπόθεση Novartis: Εξώδικο της εισαγγελέως Διαφθοράς για τα περί καταγγελιών του Γιάννη Αγγελή
Tags:
ξέπλυμα, Ξένη Δημητρίου, Άρειος Πάγος, Ιωάννης Αγγελής, διαφθορά, Εισαγγελία Διαφθοράς, εισαγγελέας, Ελένη Τουλουπάκη, Novartis
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK