22:58 11 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2019
Ένιο Μορικόνε και Μαρία Τράβια

Πώς συνδέεται ο Ένιο Μορικόνε με τη Λάρισα

© AP Photo / Jordan Strauss
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Θα περίμενε κανείς πως οι περισσότεροι λάτρεις του συνθέτη Ένιο Μορικόνε θα βρίσκονται στην Ιταλία, ωστόσο φαίνεται πως ο κύριος Μορικόνε είναι ακόμα πιο δημοφιλής στη χώρα μας.

Έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό από τις μουσικές του συνθέσεις για τα πιο διάσημα γουέστερν όπως το «Για Μια Χούφτα Δολάρια», «Μονομαχία στο Ελ Πάσο» και «Ο Καλός, ο Κακός και ο Άσχημος».

Ο Ένιο Μορικόνε έχει γράψει εκατοντάδες μουσικά έργα και έχει αποκτήσει εκατομμύρια θαυμαστές σε όλον τον κόσμο.

Φαίνεται όμως πως ο συνθέτης είναι ιδιαίτερα αγαπητός και στη χώρα μας και συγκεκριμένα στη Λάρισα.

Μια ομάδα Λαρισαίων μάλιστα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, έφτιαξε τον πρώτο πολιτιστικό σύλλογο φίλων του Ένιο Μορικόνε στον κόσμο.

Ο σύλλογος ιδρύθηκε το 2011 και αποτελείται από 1800 μέλη ως σήμερα τόσο από την Ελλάδα όσο και από την Ιταλία και είναι ο μοναδικός σύλλογος παγκοσμίως.

Στόχος του είναι η προώθηση του μουσικού έργου του Ιταλού συνθέτη.

«Η ίδρυση του συλλόγου οφείλεται σε ένα χαμένο πορτοφόλι...» είπε ο πρόεδρος του συλλόγου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, Κωνσταντίνος Παπακώστας και εξήγησε: «Είχα ταξιδέψει στην Ιταλία και συγκεκριμένα στο Ασιάγκο το 2010. Έχασα πορτοφόλι και έμεινα χωρίς χρήματα. Όμως δεν το έβαλα κάτω. Κατάφερα να παρακολουθήσω την συναυλία του Μορικόνε και μετά από αυτό το περιστατικό επέστρεψα στην Ελλάδα και αποφάσισα να ιδρύσω τον σύλλογο αφιερωμένο στο Ιταλό μαέστρο». 

Ο σύλλογος έχει πλούσια καλλιτεχνική δράση τα τελευταία χρόνια στην πόλη της Λάρισας, ενώ είναι αρκετά γνωστός στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Οι δράσεις του περιλαμβάνουν προβολές ταινιών με την μουσική του Ένιο Μορικόνε, εκθέσεις και αφιερώματα, αλλά και σχεδιαστικές απεικονίσεις στους δρόμους και σε κτίρια.

Μάλιστα, κινηματογραφιστές από την Ακαδημία Τζιουζέπε Τορνατόρε βρέθηκαν στη Λάρισα τον Απρίλιο του 2019 και συνεργάστηκαν με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Φίλων Μουσικής Ένιο Μορικόνε Ελλάδος για ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στον μεγάλο συνθέτη.

Tags:
Ιταλία, συνθέτης, φίλος, Ένιο Μορικόνε, Λάρισα, μουσική
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK