ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Με αφορμή την κατάρρευση των σοβάδων στην είσοδο τμήματος της Α΄ πτέρυγας, το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου ζητεί άμεσο έλεγχο της στατικής επάρκειας.

Σοβάδες κατέρρευσαν το απόγευμα της Δευτέρας στην είσοδο τμήματος της Α΄ πτέρυγας του νοσοκομείου Κιλκίς, κατασκευής 1937, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η κατάρρευση των σοβάδων προκάλεσε την αντίδραση του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου, oι οποίοι με ενημερωτικό τους σημείωμα ζητούν έλεγχο της στατικής επάρκειας όλων των κτηρίων του νοσοκομείου. 

Σύμφωνα με τους εργαζομένους, «από τύχη αποφεύχθηκαν τα χειρότερα», με τους ίδιους να καταγγέλλουν ότι «εκτός από τους θαλάμους του 1ου  ορόφου, παρατηρήθηκε πτώση σοβάδων και στα μπαλκόνια του ισογείου», καθώς και ότι «ίδια φαινόμενα, μικρότερης κλίμακας παρατηρούνται και στην Β΄ πτέρυγα».

Στο ενημερωτικό σημείωμα τονίζεται επιπλέον ότι στην Α’ πτέρυγα την 26/01/2019  είχε καταρρεύσει πλάκα ψευδοροφής δίπλα σε νοσηλευόμενο ασθενή και την  05/10/2018 ασκούμενη Βοηθός Ιατρικών και Βιολογικών Εργαστηρίων τραυματίστηκε ευτυχώς ελαφρά από πτώση σοβάδων. 

Οι εργαζόμενοι επισημαίνουν ότι, αν και από το 2016 υπάρχει μελέτη στατικής επάρκειας του κτηρίου των Διοικητικών υπηρεσιών του Νοσοκομείου που προτείνει μέτρα αποκατάστασης, μέχρι και σήμερα δεν έχει γίνει καμία παρέμβαση.

Επιπλέον, καταγγέλλουν ότι το Νοσοκομείο Κιλκίς για το σύνολο των κτηριακών του εγκαταστάσεων δεν διαθέτει πιστοποιητικό ενεργητικής πυροπροστασίας το οποίο έχει λήξει πριν χρόνια.

Tags:
καταγγελία, εργαζόμενοι, νοσοκομείο, Κιλκίς
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK