23:58 06 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, το έτος 2019 δεν έχει καταγραφεί κανένα κρούσμα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα, αλλά ούτε σε άλλη χώρα της Ευρώπης.

Διαβεβαιώσεις ότι δεν έχει καταγραφεί κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου από τις αρχές του 2019 μέχρι σήμερα στην Ελλάδα παρείχε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ – πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ).

Κατά τον ΕΟΔΥ, δεν έχει καταγραφεί κανένα κρούσμα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου ούτε και σε κάποια άλλη χώρα της Ευρώπης.

Σύμφωνα με το ethnos.gr, ο Οργανισμός σημειώνει επίσης ότι το 2018 η εμφάνιση του ιού ήταν ιδιαίτερα έντονη, τόσο στη χώρα μας, όσο και στην Ευρώπη.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, ακόμη και τότε, η πιθανότητα σοβαρής νόσησης από τον ιό για τον μόνιμο πληθυσμό της χώρας ήταν μικρή (περίπου 2 ασθενείς ανά 100.000 πληθυσμού). 

Ο ΕΟΔΥ εκτιμά ότι, ως εκ τούτου, η πιθανότητα να νοσήσουν οι επισκέπτες στην Ελλάδα εκτιμάται ότι είναι εξαιρετικά χαμηλή.

Υπενθυμίζεται ότι σε ταξιδιωτική του οδηγία το υπουργείο Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου κρούει – μεταξύ άλλων - τον «κώδωνα του κινδύνου» για τα κουνούπια και τα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου, καλώντας τους Βρετανούς τουρίστες να χρησιμοποιούν εντομοαπωθητικά, όταν βρίσκονται έξω. 

Προ μηνός, ο ΕΟΔΥ είχε απευθύνει συστάσεις για τη λήψη μέτρων προστασίας από τα κουνούπια καθώς ξεκίνησε η περίοδος κυκλοφορίας των εντόμων και προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου.

Τότε ο ΕΟΔΥ προειδοποιούσε ότι η εμφάνιση περιστατικών λοίμωξης από τον ιό σε ετήσια σχεδόν βάση υποδηλώνει ότι ο ιός του Δυτικού Νείλου έχει εγκατασταθεί στη χώρα μας. Ως εκ τούτου, όπως πρόσθετε, είναι πιθανή και αναμενόμενη η επανακυκλοφορία του ιού και η εμφάνιση περιστατικών στη χώρα μας και κατά την τρέχουσα περίοδο μετάδοσης 2019, τόσο σε γνωστές όσο και σε νέες περιοχές.

Σχετικά:

Ταξιδιωτική οδηγία της Βρετανίας για την Ελλάδα: Συνιστά προσοχή για πυρκαγιές και κουνούπια
Συστάσεις από τον ΕΟΔΥ για τον ιό του Δυτικού Νείλου: Πώς να προφυλαχθείτε από τα κουνούπια
Ξεκινούν στην Αττική οι αεροψεκασμοί για τα κουνούπια
Tags:
Ηνωμένο Βασίλειο, Μεγάλη Βρετανία, Βρετανία, Ευρώπη, Ελλάδα, Υπουργείο Υγείας, Υγεία, υγεία, ΚΕΕΛΠΝΟ, Ιός του Δυτικού Νείλου, ιός, κουνούπια
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK