ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Μέχρι τις 29 Ιουλίου διεκόπη η σημερινή δίκη για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Για «ακραία μεθόδευση» που βλάπτει την κοινωνία και τη δικαιοσύνη, μιλά ο συνήγορος πολιτικής αγωγής.

Σε κλίμα έντασης έλαβε χώρα σήμερα η ακροαματική διαδικασία στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Λαμίας για τη δίκη του Επαμεινώνδα Κορκονέα και του Βασίλη Σαραλιώτη για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Το δικαστήριο, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, είχε προσδιορίσει ότι σήμερα θα υπήρχε η ανακοίνωση της απόφασης επί της ενοχής αλλά και επί των ποινών.

Εντούτοις, το δικαστήριο αποφάσισε ομόφωνα να διακόψει τη δίκη για 29 Ιουλίου, καθώς ο συνήγορος υπεράσπισης του Κορκονέα, Βαγγέλης Ανδρούλας, εισήχθη και νοσηλεύεται στη μονάδα στεφανιαίων νόσων του Νοσοκομείου της Λαμίας με καρδιολογικά προβλήματα.

Στη διάρκεια της σημερινής ακροαματικής διαδικασίας εκτυλίχθηκε ένα θρίλερ με τις ημερομηνίες, καθώς η πολιτική αγωγή ζητούσε συνεδρίαση έως 30 Ιουνίου για να έχουν ισχύ οι διατάξεις του παλιού ποινικού κώδικα, αφήνοντας αιχμές για πιθανή συνεδρίαση μετά την 1η Ιουλίου.

Μετά από πολλές διακοπές, το δικαστήριο καθόρισε τη συνεδρίασή του για τις 29 Ιουλίου.

Ο συνήγορος πολιτικής αγωγής, Νίκος Κωνσταντόπουλος, έκανε λόγο για «ακραία μεθόδευση», σημειώνοντας ότι αυτή η εξέλιξη έχει σχέση με την εφαρμογή των διατάξεων του νέου Ποινικού Κώδικα.

«Οι κατηγορούμενοι επιδόθηκαν σε μία μεθόδευση ακραία μόνο και μόνο να διακόψουν τη συνεδρίαση και την έκδοση της απόφασης», είπε συγκεκριμένα, προσθέτοντας ότι «θέλουν με κάθε τρόπο η απόφαση να εκδοθεί μετά την ισχύ του νέου Ποινικού Κώδικα δηλαδή μετά την 1 Ιουλίου 2019».

Ο ίδιος μίλησε για «μεθόδευση που είναι ακραία, είναι διαβλητή, είναι προκλητική και βλάπτει και την κοινωνία αλλά και την δικαιοσύνη και συγχρόνως δίνει ένα δείγμα του πώς χρησιμοποιούνται ήδη οι νέοι κώδικες και γίνονται εργαλεία εξυπηρέτησης σκοπιμοτήτων».

Tags:
δολοφονία, δίκη, Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK