ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η δίκη για την πολύκροτη υπόθεση της Χρυσής Αυγής βρίσκεται σε εξέλιξη τα τελευταία χρόνια. Στο εδώλιο οι 18 κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του 34χρονου μουσικού.

Με τις απολογίες των κατηγορούμενων συνεχίζεται η πολύκροτη δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, σχεδόν έξι χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Στο εδώλιο θα βρεθούν οι 18 κατηγορούμενοι, οι οποίοι φέρεται να εμπλέκονται στην δολοφονία του άτυχου μουσικού, τον Σεπτέμβριο του 2013.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μάγδα Φύσσα για τον Ρουπακιά: Είναι ένα κτήνος

Πρώτος θα απολογηθεί ο Ιωάννης Άγγος, ο οποίος φέρεται να ήταν ο άνθρωπος που ειδοποίησε τα μέλη της Χρυσής Αυγής για την παρουσία του 34χρονου σε καφετέρια στο Κερατσίνι.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, την οποία υπενθυμίζει το ΑΜΠΕ, ο Άγγος ειδοποίησε τον Ιωάννη Καζαντζόγλου και αυτός - με τη σειρά του - τον υπεύθυνο της τοπικής οργάνωσης της Νίκαιας, Γιώργο Πατέλη. Ο τελευταίος ενημέρωσε άμεσα τον βουλευτή, Ιωάννη Λαγό.

Μέσα σε εννιά λεπτά από το πρώτο τηλεφώνημα, ειδοποιήθηκαν τα μέλη της οργάνωσης, τα οποία μετέβησαν στα γραφεία της Νίκαιας. Περίπου 20 λεπτά αργότερα, άρχισε να συγκροτείται η ομάδα που καταδίωξε τον μουσικό.

Με την έγκριση του Λαγού, όπως προκύπτει από τα τηλεφωνήματα, η πομπή μηχανών και αυτοκινήτων ξεκίνησε προς την καφετέρια, όπου βρισκόταν ο Παύλος Φύσσας.

Υπενθυμίζεται ότι βασικός κατηγορούμενος για τη δολοφονία είναι ο Γιώργος Ρουπακιάς, ενώ για άμεση συνέργεια διώκεται ο Ιωάννης Καζαντζόγλου.

Από την πλευρά τους, για απλή συνέργεια κατηγορούνται οι  Ιωάννης Άγγος, Αναστάσιος - Μάριος Αναδιώτης, Γεώργιος Δήμου, Ελπιδοφόρος Καλαρίτης, Ιωάννης Βασίλειος Κομιανός, Κωνσταντίνος Κορκοβίλης, Αναστάσιος Μιχάλαρος, Γεώργιος Πατέλης, Σταύρος Σαντοριναίος, Γεώργιος Σκάλκος, Γέωργιος Σταμπέλος, Γεώργιος -Χρήστος Τσακανίκας, Λέων Τσαλίκης, Αθανάσιος και Νικόλαος Τσόρβας και Αριστοτέλης Χρυσαφίτης.

Σχετικά:

Επεισόδιο με τη Χρυσή Αυγή στην ψηφοφορία στη Βουλή για τη Συμφωνία των Πρεσπών
Δημοτικές εκλογές 2019: «Όχι» σε Χρυσή Αυγή και άλλους δύο συνδυασμούς στη Θεσσαλονίκη
Tags:
Δίκη της Χρυσής Αυγής, δολοφονία, αδίκημα, δίκη, κατηγορητήριο, κατηγορούμενος, Χρυσή Αυγή, Παύλος Φύσσας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK