17:55 07 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Να ανασυρθούν από το αρχείο οι μηνύσεις του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου και του Ευρωπαίου επιτρόπου, Δημήτρη Αβραμόπουλου, για την υπόθεση της Novartis ζητά ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής.

Αναφορά προς την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου κατέθεσε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής για την υπόθεση Novartis.

Ο κ. Αγγελής με τη δεκασέλιδη αναφορά του ζητά ζητάει, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ να ανασυρθούν από το αρχείο οι μηνύσεις του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου και του Ευρωπαίου επιτρόπου, Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Η αναφορά υποβλήθηκε χθες Τετάρτη και πρωτοκολλήθηκε στο αρμόδιο γραφείο της Εισαγγελίας.

Πηγές της Εισαγγελίας, που επικαλείται το ΑΠΕ, σχολίασαν ότι η συγκεκριμένη αναφορά δεν υποβλήθηκε ως είθισται ενώ δεν τηρήθηκε και η διαδικασία υποβολής σχετικού αιτήματος προς την κα Δημητρίου, η οποία μπορεί να αποφασίσει για τη τύχη τέτοιων μηνύσεων.

Στη συγκεκριμένη αναφορά ο αντεισαγγελέας υπογραμμίζει ότι οι τρεις μηνύσεις που στρέφονται κατά των εισαγγελέων Διαφθοράς, των προστατευόμενων μαρτύρων αλλά και πολιτικών προσώπων πρέπει να ανασυρθούν από το αρχείο.

Να σημειωθεί πως  κ. Αγγελής τις είχε θέσει ο ίδιος στο αρχείο, με την αιτιολογία ότι προέκυψαν νέα στοιχεία, που επιβάλλουν νέα έρευνα των καταγγελλομένων.

Ο κ. Αγγελής προχώρησε ο ίδιος στην ανάσυρση των καταγγελιών και απηύθυνε έγγραφο στον εισαγγελέα Εφετών με συγκεκριμένες παραγγελίες για έρευνα όσων καταγγέλλονται από τους τρεις πολιτικούς.

Η ανάκληση από τον κ. Αγγγελή θεωρείται, σύμφωνα με εισαγγελικούς κύκλους, παραβίαση της εισαγγελικής ιεραρχίας, καθώς δεν έχει ήδη απευθύνει αίτημα στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, η οποία ερευνά το όλο θέμα

Σχετικά:

Η Τουλουπάκη φέρεται να κατηγορεί τον Αγγελή ότι επιχείρησε να μπλοκάρει την έρευνα για τη Novartis
Υπόθεση Novartis: Αυτοσυγκράτηση συστήνει η εισαγγελέας του ΑΠ Ξένη Δημητρίου
Κλήση του αντεισαγγελέα Αγγελή για τις καταγγελίες του για την υπόθεση Novartis
Υπόθεση Novartis: Δίωξη κατά τεσσάρων ατόμων άσκησε η εισαγγελία διαφθοράς
Tags:
μήνυση, Ξένη Δημητρίου, Ιωάννης Αγγελής, Novartis, Δημήτρης Αβραμόπουλος, Ευάγγελος Βενιζέλος, Αντώνης Σαμαράς
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK