22:11 04 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

«Γυαλιά – καρφιά» τα έκανε ένας ασφαλισμένος στο κτήριο του ΕΦΚΑ, στην Τούμπα Θεσσαλονίκης.

«Γυαλιά – καρφιά» τα έκανε ένας ασφαλισμένος στο κτήριο του ΕΦΚΑ, στην Τούμπα Θεσσαλονίκης.

Ο άνδρας, σύμφωνα με την ιστοσελίδα «seleo.gr», βρισκόταν σε έξαλλη κατάσταση, καθώς δεν είχε λάβει ένα ειδικό έγγραφο, το οποίο ανέμενε εδώ και 10 ημέρες.

Απορρίπτοντας στις εξηγήσεις των υπαλλήλων, αποφάσισε να... σπάσει την τζαμαρία μπροστά από το γκισέ.

Στο σημείο, κλήθηκε αμέσως η Ελληνική Αστυνομία.

Σε ανακοίνωσή της, η διοίκηση του ΕΦΚΑ προχώρησε σε μία σειρά διευκρινίσεων για τον περιστατικό:

«Ο ασφαλισμένος προσήλθε, προκειμένου να παραλάβει τα δικαιολογητικά για τη δήλωση ατυχήματός του. Η υπάλληλος, υλοποιώντας κατ’ απόλυτο βαθμό το οριοθετημένο νομοθετικό πλαίσιο, αξιολογώντας όλα τα στοιχεία που υπεβλήθηκαν, διαπίστωσε ότι το τέκνο του ασφαλισμένου δεν ήταν εγγεγραμμένο ως έμμεσο μέλος του.

»Άμεσα, ενημερώθηκε ο ασφαλισμένος ότι πρέπει να μεταβεί στο διπλανό τμήμα μητρώου που είναι το αρμόδιο, για να καταχωρηθεί η μεταβολή του μέλους στο σύστημα. Χωρίς άλλη αιτίαση, χωρίς να υπάρξει διάλογος ή οποιαδήποτε αντιπαράθεση, ο ασφαλισμένος προέβη με άκρατη επιθετικότητα σε ενέργειες που προκάλεσαν πανικό, φόβο, ανησυχία, σπάζοντας τον γκισέ τριών μέτρων με την ενσωματωμένη τζαμαρία».

Σύμφωνα – πάντα – με τη διοίκηση του ΕΦΚΑ, «αυτό το πρωτοφανές περιστατικό προκαλεί γενική απορία και ερωτηματικά, αφού δεν υπήρξε λόγος και αυτό κατεδείχθη, δεδομένου ότι η υπηρεσία, σε συνεργασία με τη σύζυγό του, διευθέτησε την υπόθεσή του και, επομένως, η αναφορά του περί δεκαήμερου ταλαιπωρίας, όπως ισχυρίζεται, δεν υφίσταται».

«Η έκφραση βίας σε οποιαδήποτε μορφή είναι καταδικαστέα και αποτελεί θλιβερό – μεμονωμένο - γεγονός. Τέτοια φαινόμενα προσβάλλουν τη διάθεση και την αδιαπραγμάτευτη επιλογή των υπαλλήλων του ΕΦΚΑ να υπηρετούν τον πολίτη σε κλίμα αμοιβαιότητας και σεβασμού» κατέληξε ο Φορέας.

Σχετικά:

Εκτός λειτουργίας την Πέμπτη το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΦΚΑ
Εισέβαλαν σε κατάστημα του ΕΦΚΑ στη Θεσσαλονίκη
«Κουρεμένες» συντάξεις έλαβε μερίδα συνταξιούχων - Για τεχνικό λάθος κάνει λόγο ο ΕΦΚΑ
Πώς εξηγεί το υπουργείο Εργασίας την υστέρηση εσόδων στον ΕΦΚΑ
Tags:
υπάλληλοι, Τούμπα, Θεσσαλονίκη, ασφαλιστικά ταμεία, ζημιές, ασφαλισμένοι, ΕΦΚΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK