21:24 04 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

«Σε περίπτωση δε, που κρίνετε ότι δεν συντρέχει λόγος αποχής Σας, παρακαλώ να θεωρήσετε το έγγραφό μου αυτό ως αίτησή εξαίρεσής σας αφού με την συνένωση των καταγγελιών μου ως επόπτη, με την εναντίον μου αναφορά της από εμένα εποπτευομένης και καταγγελλομένης, ουσιαστικώς με έχετε καταστήσει ως ύποπτο».

Ερωτηματικά για την αντικειμενικότητα της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου εγείρει ο αντεισαγγελέας Ιωάννης Αγγελής ζητώντας την αποχή της και σημειώνει ότι αν η ίδια δεν θεωρεί ότι συντρέχει λόγος αποχής της να θεωρήσει το έγγραφο που της αποστέλλει ως αίτηση εξαίρεσής της.

Συνεχίζει υποστηρίζοντας ότι θεμελιώνεται το δικαίωμά του να υποβάλλει αίτηση εξαίρεσης από την κλίση για κατάθεση αύριο στο πλαίσιο της υπόθεσης Novartis.

Ο κ. Αγγελής, σύμφωνα με την kathimerini.gr, επιρρίπτει ευθύνες στην ίδια την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, ότι δεν ερεύνησε τις καταγγελίες του, ενώ αυτές έχουν γίνει πριν από μήνες, περί προαποφασισμένων ποινικών διώξεων χωρίς στοιχεία κατά πολιτικών.

Αναφέρει μεταξύ άλλων ότι δεν εμπιστεύεται την Εισαγγελέα του ανώτατου δικαστηρίου, ενώ παράλληλα χαρακτηρίζει τον υπουργό που ονομάζεται «Ρασπούτιν», «οιονεί προϊστάμενο της Εισαγγελίας Διαφθοράς».

Μεταξύ άλλων, στην αίτησή του προς την εισαγγελέα του ΑΠ Ξένη Δημητρίου και τον αντεισαγγελέα Δημήτριο Δασούλα, ο κ. Αγγελής αφού αναφέρει ότι του δημιουργούνται ερωτήματα «σχετικά με την αντικειμενικότητα τόσο της έρευνας, όσο και της δικής Σας αμεροληψίας, εν όψει του γεγονότος ότι, ο καθένας από Εσάς αμέσως (η πρώτη) ή εμμέσως (ο δεύτερος) προσδοκά έννομο συμφέρον, από την εξέλιξη της σχετικής ποινικής έρευνας. Την οποία έρευνα σημειωτέον ο δεύτερος θα διεξάγει, ενώ η πρώτη παρήγγειλε και θα κρίνει τα αποδεικτικά στοιχεία που θα συλλέξει ο δεύτερος».

«Ευελπιστώ ότι, εν όψει των παραπάνω αιτιάσεών μου, θα επιδείξετε την δέουσα υπηρεσιακή ευαισθησία και θα απέχετε για λόγους ευπρέπειας αμφότεροι αυτοβούλως από κάθε ενασχόλησή Σας με την παρούσα ποινική έρευνα, σε αυτό το χρονικό σημείο, εν όψει των παραπάνω αιτιάσεών μου» σημειώνει.

Τέλος ζητά:

«Να μου επιδοθεί νέα νομότυπη κλήση και με υπογραφή γραμματέως (άρθρο 213 κπδ) και με πιο συγκεκριμένο περιεχόμενο, σε σχέση με τις ενσωματωμένες στην υπό έρευνα υπόθεση αιτιάσεις της από εμένα εποπτευομένης, να μου έχετε γνωρίσει πριν από την νέα ημερομηνία κατάθεσής μου, εάν έχει διαβιβαστεί η  κατ΄ άρθρο 29 παρ. 4 παραγγελία μου προς τον κ. Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών, μετά την ανάκληση της με αριθμό 25/4-5-2018 Διάταξή μου, ή αν έγινε δεκτή η αναφορά που υπέβαλα στην πρώτη από Εσάς σήμερα 20-6-2019, να ανακαλέσει αυτεπαγγέλτως η ίδια την εν λόγω Διάταξη μου, εν όψει των νέων στοιχείων που έχουν προκύψει μετά την αρχειοθέτηση της.

Σε περίπτωση δε, που κρίνετε ότι δεν συντρέχει λόγος αποχής Σας, παρακαλώ να θεωρήσετε το έγγραφό μου αυτό ως αίτησή εξαίρεσής Σας (άρθρο 15 κπδ), αφού με την συνένωση των καταγγελιών μου ως επόπτη, με την εναντίον μου αναφορά της από εμένα εποπτευομένης και καταγγελλομένης, ουσιαστικώς με έχετε καταστήσει ως ύποπτο (άρθρο 31 κπδ), γεγονός που θεμελιώνει το δικαίωμα μου να υποβάλλω αίτηση εξαίρεσης».

Tags:
Δικαιοσύνη, Novartis, Ξένη Δημητρίου, Ιωάννης Αγγελής, Άρειος Πάγος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK