03:20 04 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο «Γολγοθάς» των πανελληνίων τελείωσε για τους περισσότερους υποψηφίους ωστόσο για την είσοδο σε ορισμένα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα απαιτείται η εξέταση σε κάποια ειδικά μαθήματα.

Με το μάθημα των αγγλικών ξεκινούν αύριο, οι Πανελλαδικές Εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων.

Όπως αναφέρεται στο πρόγραμμα του υπουργείου Παιδείας, οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων αναμένεται να διεξαχθούν από τις 21 Ιουνίου έως τις 2 Ιουλίου.

Συγκεκριμένα, στις 21/6 οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στα αγγλικά, και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις των γερμανικών και των ισπανικών στις 22/6.

Επιπλέον, στις 24/6 οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στο ελεύθερο σχέδιο ενώ την επόμενη ημέρα στις 25/6 στο γραμμικό σχέδιο.

Στις 26/6 είναι προγραμματισμένες οι εξετάσεις των γαλλικών και θα ακολουθήσουν οι εξετάσεις των μαθημάτων που αφορούν τα τμήματα Μουσικών Σπουδών: 27/6 η αρμονία, στις 28/6 ο έλεγχος μουσικών ακουστικών ικανοτήτων, στις 29/6 η μουσική αντίληψη και γνώση και την 1η Ιουλίου η μουσική εκτέλεση και ερμηνεία. Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα ολοκληρωθούν στις 2/7, με την εξέταση του μαθήματος των ιταλικών.

Ακόμα σημειώνεται ότι η τελική προθεσμία διεξαγωγής υγειονομικής εξέτασης και πρακτικής δοκιμασίας των υποψηφίων τόσο των ΓΕΛ όσο και των ΕΠΑΛ για την εισαγωγή στα τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) έχει οριστεί η Παρασκευή 28 Ιουνίου.

Σημειώνεται, ότι η διάρκεια εξέτασης για τα μαθήματα των ξένων γλωσσών και της αρμονίας είναι τρεις ώρες, των σχεδίων (ελεύθερο και γραμμικό) είναι έξι ώρες, του μαθήματος «έλεγχος μουσικών ακουστικών ικανοτήτων» είναι περίπου είκοσι (20) λεπτά. Επίσης, για το μουσικό μάθημα «μουσική εκτέλεση και ερμηνεία» η εξέταση της φωνητικής ή οργανικής μουσικής διαρκεί 2΄ με 6΄ λεπτά για κάθε υποψήφιο, για το μουσικό μάθημα «μουσική αντίληψη και γνώση», η εξέταση έχει διάρκεια 30' λεπτών, ενώ η εξέταση στο αντικείμενο της μουσικής γνώσης έχει διάρκεια 2 ωρών.

Tags:
εξετάσεις, μαθήματα, Πανελλαδικές Εξετάσεις 2019, Πανελλήνιες 2019, Πανελλήνιες
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK