00:04 09 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Για τον κίνδυνο μαζικών παραγραφών προειδοποιεί εκ νέου η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, η οποία αξιώνει την άμεση απόσυρση του νέου Ποινικού Κώδικα και του νέου Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Την απόσυρση του νέου Ποινικού Κώδικα ζητάει, με ψήφισμα της, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, η οποία προειδοποιεί για τον κίνδυνο μαζικών παραγραφών και τη δημιουργία αισθήματος ατιμωρησίας.

Μεταξύ άλλων, η Ένωση αξιώνει την άμεση απόσυρση τόσο του Ποινικού Κώδικα όσο και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, «προκειμένου μέσα από περαιτέρω διαβούλευση των επιστημονικών φορέων, να αρθούν οι αστοχίες επιμέρους διατάξεων και να ληφθεί η δέουσα πρόνοια για τη δημιουργία των ελάχιστων αναγκαίων υποδομών πρακτικής εξυπηρέτησής τους».

Συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης, Βουλή, 15 Ιανουαρίου 2019
© Φωτογραφία : Menelaos Myrillas / SOOC

Κάνει δε, λόγο για «τον κίνδυνο μαζικών παραγραφών και τη δημιουργία αισθήματος ατιμωρησίας αλλά και την αδυναμία πρακτικής βιωσιμότητας νεοσύστατων θεσμών, χωρίς την προγενέστερη εξασφάλιση της αναγκαίας ενίσχυσης του ανθρωπίνου δυναμικού και των υλικοτεχνικών υποδομών της Εισαγγελίας, από την άμεση εφαρμογή».

«Μπροστά στον άμεσο κίνδυνο να οδηγηθεί σε πρωτοφανείς συνθήκες ασφυξίας το σύστημα απονομής της ποινικής δικαιοσύνης αλλά και προκειμένου να μην αποδυναμωθούν ή αδρανοποιηθούν στην πράξη, λόγω αδυναμίας πρακτικής εφαρμογής τους οι νεοσύστατοι θεσμοί, εκφράζει την αγωνία του κλάδου και υποβάλλει έκκληση στους αρμόδιους φορείς της πολιτείας προκειμένου να προβούν σε άμεσο χρόνο στις αναγκαίες νομοθετικές πρωτοβουλίες» καταλήγει το ψήφισμα της Ένωσης, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Υπενθυμίζεται ότι ο νέος Ποινικός Κώδικας και ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας θα τεθούν σε εφαρμογή την 1η Ιουλίου του 2019.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χαμός στη Βουλή: Αποχώρησε η αντιπολίτευση από τη συζήτηση για τον ποινικό κώδικα

Σχετικά:

Νέος Ποινικός Κώδικας: Ποιες αλλαγές αποφασίζει ο Καλογήρου
Τι αλλαγές φέρνει ο νέος Ποινικός Κώδικας
Ψηφίστηκαν ο νέος Ποινικός Κώδικας και ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας
Στην Ολομέλεια της Βουλής οι ρυθμίσεις για τον Ποινικό Κώδικα
Αλλάζει το άρθρο για τον βιασμό στον Ποινικό Κώδικα μετά τις αντιδράσεις
Tags:
Υπουργείο Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου, εισαγγελείς, Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, κώδικας, Ποινικός Κώδικας, ποινική έρευνα, Δικαιοσύνη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK