ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Δικογραφία σε βάρος δύο ατόμων που παρίσταναν του λογιστές και αποσπούσαν σημαντικά χρηματικά ποσά από ηλικιωμένους, σχημάτισαν οι αστυνομικές αρχές μετά την διακρίβωση 24 τέτοιων περιπτώσεων εξαπάτησης.

Σπείρα που προσέγγιζε ηλικιωμένους και παριστάνοντας τους λογιστές αποσπούσε χρήματα από αυτούς εντόπισαν οι αστυνομικές αρχές και δικογραφία σε βάρος τους σχημάτισε το Τ.Α. Ραφήνας.

Πρόκειται για έναν άνδρα 45 ετών και μια γυναίκα 24 ετών που προσποιούμενοι τους λογιστές ή τους διεκπεραιωτές οικονομικών εκκρεμοτήτων, τους εξαπατούσαν λέγοντας τους πως τους είχαν στείλει οικεία πρόσωπα τους.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με το astynomia.gr, τους αποσπούσαν χρήματα και κοσμήματα για την πληρωμή «παράβολου» για να πάρουν δήθεν επιστροφή χρημάτων από την Εφορία.

Τα μέλη της σπείρας επέλεγαν ηλικιωμένους,  κυρίως γυναίκες, τους οποίους προσέγγιζαν είτε έξω από το σπίτι τους είτε στο δρόμο.

Να σημειωθεί πως είχαν φροντίσει να μαζέψουν πληροφορίες για αυτούς ή για συγγενικά τους πρόσωπα.

Στη συνέχεια, τους έβαζαν σε αυτοκίνητο και τους οδηγούσαν είτε σε τράπεζα, για να κάνουν ανάληψη χρημάτων, είτε στα σπίτια τους, για να τους παραδώσουν τα απαιτούμενα χρήματα ή κοσμήματα.

Προκειμένου να γίνουν πιο πειστικοί, επικοινωνούσαν τηλεφωνικά με συνεργό τους που παρουσιαζόταν ως συγγενικό πρόσωπο των θυμάτων και σε πολλές περιπτώσεις τους επέτρεπαν μια σύντομη συνομιλία.

Σύμφωνα με την έρευνα της αστυνομίας τα μέλη της σπείρας συμμετείχαν σε τουλάχιστον 24 περιπτώσεις εξαπάτησης ηλικιωμένων στην Αττική, από τον Οκτώβριο του 2018 έως και τον Απρίλιο του 2019.

Η δικογραφία, υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών και ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του 45χρονου, ο οποίος είναι ήδη έγκλειστος σε Κατάστημα Κράτησης και της 24χρονης, για την οποία εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης, και αναζητείται.

Tags:
σπίτι, Αττική, δικογραφία, χρήματα, εξαπάτηση, ηλικιωμένοι, αστυνομία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK