ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Από
0 0 0
Βρείτε μας

Την ανάγκη χρήσης της τεχνητής νοημοσύνης στην καθημερινότητα των πολιτών για ζητήματα ασφάλειας εξέφρασε ο νεοεκλεγείς Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης.

Την πρόθεσή του να αξιοποιήσει πόρους της Περιφέρειας Αττικής, για τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης, με στόχο τη βελτίωση της ζωής των πολιτών εξέφρασε στο Sputnik, ο νεοεκλεγείς Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης.

«Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να μας βοηθήσει σημαντικά και η Περιφέρεια έχει τους πόρους για να εξυπηρετήσει τις πόλεις μας κάνοντας τις πιο προηγμένες τεχνολογικά, ώστε τελικά να δημιουργήσουμε πόλεις ασφαλείς, φιλόξενες και υγιείς. Πόλεις που πραγματικά μπορούν και πρέπει να είναι λειτουργικές, για την καθημερινότητα των πολιτών», επισήμανε μεταξύ άλλων.

Ο Γιώργος Πατούλης βρέθηκε στο συνέδριο με τίτλο «One Belt, One Road: Chinese AI landing in Greece», το οποίο διοργανώνει το Hellenic Trade Council (HETCO), όπου κατέστη σαφής η κινεζική πρόθεση να συνεργαστεί με την Ελλάδα, στο θέμα της τεχνητής νοημοσύνης.

«Όσα είδαμε εδώ σήμερα μπορούν να συμβάλουν σε αυτή την κατεύθυνση. Είναι σίγουρο ότι η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη και αντιμετώπιση καταστάσεων. Για παράδειγμα, θα μπορούσε να εξυπηρετήσει στην πυρασφάλεια», ανέφερε, μεταξύ άλλων.

Την ίδια ώρα, επισήμανε ότι οι ιδέες που δημιουργήθηκαν από αυτήν την παρουσίαση είναι πολλές και θα συζητηθούν προσεχές μέλλον, ειδικότερα μετά από την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων του στην Περιφέρεια.

Tags:
Ελλάδα, Κίνα, Τεχνητή Νοημοσύνη, Περιφέρεια Αττικής, Γιώργος Πατούλης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK