12:33 02 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Αγιασμό για να σωθεί το Σέιχ Σου από την καταστροφή που προκαλεί το τρομερό έντομο και οδηγεί σε αργό θάνατο τα δέντρα, τρώγοντας τον φλοιό τους, θα πραγματοποίησει σήμερα το απόγευμα ο Ιερός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ωραιοκάστρου.

Ο ιερός ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Θεσσαλονίκη αποφάσισε να συμβάλει στην επίλυση του προβλήματος που αντιμετωπίζει με το παρασιτικό έντομο το δάσος του Σέιχ Σου και ανακοίνωσε πως θα τελέσει, ως μία έσχατη λύση, αγιασμό.

Η λειτουργία θα γίνει σήμερα το απόγευμα, και συγκεκριμένα στις 19:30 στο ξωκκλήσι του Προφήτη Ηλία που βρίσκεται λίγο πιο πάνω από το Bon Chateau.

«Πρόκειται για μια κίνηση αγάπης προς το φυσικό περιβάλλον της περιοχής μας και θα σας περιμένουμε όλους», αναφέρει ο ιερός ναός Ιερός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ωραιοκάστρου σε ανακοίνωσή του και καλεί τους πιστούς να προσευχηθούν για «την διάσωση του δάσους μας που το κατατρώγει το έντομο φλοιοφάγος και το οποίο απειλή τα δέντρα με αφανισμό».

Το συγκεκριμένο παρασιτικό έντομο έχει καταστρέψει περίπου 2.000 στρέμματα στο Σέιχ Σου.

«Είναι σύνηθες να γίνονται δεήσεις στον Θεό για διάφορα πράγματα, πόσω μάλλον για μια φυσική καταστροφή που απειλεί έναν πνεύμονα πρασίνου της Θεσσαλονίκης», σχολίασε στο Sputnik ιερέας από την Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, στην οποία ανήκει ο ναός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Σημειώνεται ότι για το πρόβλημα με το έντομο διενεργεί εξέταση ο πταισματοδίκης Θεσσαλονίκης, διερευνώντας τυχόν ποινικές ευθύνες.

Την έρευνα παρήγγειλε η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Γεσθημανή Χατζηπαρασίδου, κατόπιν μηνυτήριας αναφοράς που υπέβαλε προ ημερών δικηγόρος της Θεσσαλονίκης.

Tags:
Σέιχ Σου, έντομο, Θεσσαλονίκη, δάσος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK