01:09 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2019
Πυροσβέστης επιχειρεί να σβήσει πυρκαγιά

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και την Πέμπτη

CC0
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς την Πέμπτη σε Αττική, Εύβοια, Βοιωτία, Κορινθία, Αργολίδα και Χίο.

Πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς δημιουργούν και την Πέμπτη οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με χάρτη που δημοσίευσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, «πολύ υψηλός» είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Κορινθία, Αργολίδα και Χίο.

​Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, σύμφωνα με ανακοίνωσή της, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των περιοχών αυτών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α.

Επίσης, υπενθυμίζει ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών. Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, καλεί τους πολίτες να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Σχετικά:

Έκτακτο δελτίο θυελλωδών ανέμων από την ΕΜΥ - Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς
Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς και αύριο: Πού συνίσταται προσοχή
Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς στην Αττική
Tags:
κίνδυνος πυρκαγιάς, κίνδυνος, Πυροσβεστική, Χίος, Κορινθία, Αργολίδα, Εύβοια, Βοιωτία, Αττική, πυρκαγιά, φωτιά, Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK