16:49 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Μάριος Παπαγεωργίου χάθηκε τον Αύγουστο του 2012 και θεωρείται δολοφονημένος, μολονότι το πτώμα του δεν έχει βρεθεί μέχρι σήμερα. Βασικός κατηγορούμενος είναι ένας 73χρονος, που θεωρείται εγκέφαλος της απαγωγής.

Στις 3 Ιουλίου θα εκδώσει το Μικτό Ορκωτό Εφετείο την ετυμηγορία του για την υπόθεση της απαγωγής και του θανάτου του Μάριου Παπαγεωργίου. Βασικός κατηγορούμενος είναι ένας 73χρονος, ο οποίος είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε ισόβια και επιπλέον 23 χρόνια κάθειρξη.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ- ΜΠΕ, το δικαστήριο, κατόπιν αιτήματος του 73χρονου, ανέβαλε την έκδοση της απόφασής του, που είχε οριστεί για σήμερα, ώστε εφόσον η κρίση των δικαστών είναι καταδικαστική να οριστούν ποινές με βάση το νέο καθεστώς του Κώδικα που ξεκινά να εφαρμόζεται από την 1η του μήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Υπόθεση Μάριου Παπαγεωργίου: Την ενοχή του βασικού κατηγορούμενου πρότεινε η εισαγγελέας

Η υπεράσπιση του θεωρούμενου ως εγκέφαλου της όλης υπόθεσης αιτήθηκε την αναβολή της σημερινής καταληκτικής συνεδρίασης επικαλούμενη αφενός προσωπικό λόγο και αφετέρου προκειμένου να ζητήσει την αναγνώριση ελαφρυντικών για τον 73χρονο με βάση το νέο Ποινικό Κώδικα, σε περίπτωση καταδίκης. 

Ο 26χρονος Μάριος Παπαγεωργίου εξαφανίστηκε στις 9 Αυγούστου του 2012 οπότε είχε αναχωρήσει με το αυτοκίνητό του από το Διακοφτό Αχαΐας, όπου βρισκόταν με τη μητέρα του για διακοπές, για το Αίγιο.

Ξημερώματα της 10ης Αυγούστου, η μητέρα του Μάριου δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από αγνώστους που της ζητούσαν 620.000 ευρώ ως λύτρα, προκειμένου να απελευθερώσουν το παιδί της.

Στην υπόθεση φέρεται να εμπλέκεται ο 73χρονος, οικογενειακός φίλος, ο οποίος έπεισε τη μητέρα να μην ειδοποιήσει αμέσως τις αρχές αναλαμβάνοντας εκείνος να κάνει τις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να βρεθεί ο 26χρονος. Το πτώμα του φοιτητή δεν έχει βρεθεί ως σήμερα.

Tags:
εφετείο, δολοφονία, Μάριος Παπαγεωργίου, απαγωγή
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK