06:52 07 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Νωρίτερα, προληπτικά απομακρύνθηκαν πρόσφυγες από τον καταυλισμό στην περιοχή, κυρίως λόγω των καπνών. Η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Σε ενίσχυση των δυνάμεών της προχώρησε η Πυροσβεστική, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το πρωί της Πέμπτης στο Λαύριο Αττικής.

Πλέον, στην πυρκαγιά στην περιοχή Νεράκι Λαυρίου επιχειρούν 21 πυροσβέστες με 7 οχήματα, 12 πυροσβέστες με 6 οχήματα από το μηχανοκίνητο τμήμα (ΜΕΤΠΕ), 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος και 6 υδροφόρα οχήματα ΟΤΑ.

Παράλληλα, ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιούν 3 ελικόπτερα της πυροσβεστικής.

​Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση.

Μετά το μεσημέρι, η φωτιά βρισκόταν σε εξέλιξη, παρουσιάζοντας ωστόσο καλύτερη εικόνα.

Στην περιοχή υπάρχουν διάσπαρτες οικίες, χωρίς ωστόσο επί του παρόντος να υπάρχουν πληροφορίες πως κινδυνεύει κάποιο σπίτι.

Η πυρκαγιά είναι κοντά στο εργοστάσιο της Ελληνικής Βιομηχανίας Όπλων, όπου έχουν σπεύσει δυνάμεις της Πυροσβεστικής, προκειμένου να μην απειληθούν οι εγκαταστάσεις.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, υπάλληλοι της ΕΒΟ άρχισαν να αποχωρούν από τον χώρο, πιθανώς με άδεια της διοίκησης, αν και δεν κρίθηκε απαραίτητη η εκκένωσή του.

Νωρίτερα, απομακρύνθηκαν πρόσφυγες από τον καταυλισμό που βρίσκεται στο Λαύριο, κυρίως λόγω των καπνών στην περιοχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και την Πέμπτη

Σημειώνεται ότι πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς δημιουργούν και σήμερα Πέμπτη οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με χάρτη που δημοσίευσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, «πολύ υψηλός» είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Κορινθία, Αργολίδα και Χίο.

Σχετικά:

Πυρκαγιά στο Λαύριο
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και την Πέμπτη
Tags:
πρόσφυγες, καταυλισμός, Αττική, ελικόπτερο πυροσβεστικής, ελικόπτερα, πυροσβέστες, Πυροσβεστική, Λαύριο, φωτιά τώρα, φωτιά, κίνδυνος πυρκαγιάς, πυρκαγιά
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK