ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Τα αποτελέσματα και οι βαθμοί για τις Πανελλήνιες 2019 αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας, καθώς και στα Γενικά Λύκεια και ΕΠΑΛ της χώρας.

Τα αποτελέσματα και οι βαθμοί για τις Πανελλήνιες 2019 ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας, το μεσημέρι της Παρασκευής.

Οι υποψήφιοι για τις πανελλαδικές εξετάσεις 2019 μπορούν να δουν τη βαθμολογία τους μέσα από την ιστοσελίδα του υπ. Παιδείας results.it.minedu.gov.gr.

Για την εμφάνιση των αποτελεσμάτων, ο υποψήφιος πρέπει να εισάγει τον οκταψήφιο κωδικό του, καθώς τους πρώτους τέσσερις χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο με κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πανελλήνιες 2019: Οι πρώτες εκτιμήσεις για τις βάσεις - Σε ποια πεδία προβλέπεται πτώση

Παράλληλα, οι βαθμολογίες αναρτώνται σε όλα τα Γενικά Λύκεια και ΕΠΑΛ της χώρας. Σημειώνεται ότι οι πίνακες στα σχολεία θα περιέχουν μόνο τον κωδικό του υποψηφίου και όχι τα ονομαστικά στοιχεία, όπως είχε διευκρινίσει το υπ. Παιδείας.

Για το μηχανογραφικό δελτίο, οι υποψήφιοι θα μπορούν να προχωρούν σε «Οριστικοποίηση» μέσα από την ιστοσελίδα exams.it.minedu.gov.gr από την Πέμπτη, 4 Ιουλίου. Η προθεσμία για την οριστική υποβολή του μηχανογραφικού δελτίου λήγει τη Δευτέρα, 15 Ιουλίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πανελλήνιες 2019: Διαθέσιμο για τους υποψήφιους το φετινό μηχανογραφικό

Σημειώνεται ότι τα Γενικά Λύκεια και τα ΕΠΑΛ θα λειτουργήσουν την Τρίτη, 9 Ιουλίου, καθώς και τη Δευτέρα, 15 Ιουλίου για τη βοήθεια των υποψηφίων στην ηλεκτρονική υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων.

Το υπουργείο Παιδείας καλεί τους υποψηφίους να εκτυπώνουν και να αποθηκεύουν στον υπολογιστή τους το οριστικοποιημένο μηχανογραφικό που θα έχει αυτόματα και αριθμό πρωτοκόλλου ώστε να μπορούν να δουν ανά πάσα στιγμή τις τελικές προτιμήσεις τους.

Σήμερα, Παρασκευή, το υπουργείο Παιδείας θα ανακοινώσει και στα στατιστικά στοιχεία για τις βαθμολογίες στις Πανελλήνιες 2019. Η βαθμολογία, άλλωστε, θα παίξει ρόλο και στην τελική διαμόρφωση για τις φετινές Βάσεις εισαγωγής.

Tags:
αποτελέσματα, εξετάσεις, Υπουργείο Παιδείας, Πανελλαδικές Εξετάσεις 2019, Πανελλήνιες 2019, Πανελλαδικές, Πανελλήνιες
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK