ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

«Fake news» χαρακτήρισε ο Χρήστος Σπίρτζης τα περί συμφωνίας του υπουργείου Μεταφορών με την Αττική Οδό για αυξήσεις στα διόδια, προσθέτοντας ότι ο δρόμος μπορεί να επιστρέψει στο Δημόσιο και νωρίτερα από το 2024.

Για την αύξηση στα διόδια στην Αττική Οδό μίλησε ο υπουργός Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, εξηγώντας ότι με βάση τη σύμβαση, η εταιρεία μπορεί να κάνει μονομερώς αυξήσεις, χωρίς αυτό να σημαίνει, όμως, ότι «μπορεί να αγνοεί το Δημόσιο και τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις που έχει».

Εκτίμησε ότι η κίνηση της εταιρίας μπορεί να έγινε διότι εκτίμησε ότι δεν θα μπορούσε να υπάρξει αντίδραση εν μέσω εκλογών. Επιπλέον, κάλεσε τη ΝΔ να τοποθετηθεί επί του θέματος.

Ο κ. Σπίρτζης είπε ότι η Αττική Οδός μπορεί να επιστρέψει στο Δημόσιο και πριν το 2024.

Κάλεσε, παράλληλα, την εταιρεία να καταθέσει όλα τα στοιχεία για την εισαγγελική έρευνα η οποία γίνεται, όπως εξήγησε, «για το εάν τα έσοδα και τα έξοδα είναι τέτοια που να αιτιολογούν τη σύμβαση μέχρι το 2024 ή όχι. Εάν δηλαδή έχουν αποσβέσει τα επιδοτημένα κεφάλαια, αν έχει γίνει καταστρατήγηση ή όχι».

Αναφερθείς στην αναστολή αύξησης των διοδίων στην Αττική Οδό, είπε ότι η σχετική πράξη νομοθετικού περιεχομένου έχει ισχύ για 45 μέρες και είναι στην ευχέρεια της επόμενης κυβέρνησης εάν θα εφαρμόσει το μέτρο, ψηφίζοντάς το.

ΔΙΒΑΣΤΕ ΚΙ ΑΥΤΟ: Προσφυγή στη Δικαιοσύνη προαναγγέλλει η Αττική Οδός μετά την αναστολή στις αυξήσεις των διοδίων

Ο κ. Σπίρτζης χαρακτήρισε «fake news» ότι το υπουργείο είχε συμφωνήσει για τις αυξήσεις στα διόδια. Η εταιρεία είχε επιχειρήσει το ίδιο και τον προηγούμενο Φεβρουάριο, αλλά η αύξηση απετράπη μετά από επικοινωνία του υπουργείου, πρόσθεσε ο ίδιος, μιλώντας στον ραδιοσταθμό News 24/7, όπως μετέδωσε το news247.gr.

Ο ίδιος έκανε λόγο για «γκρίζες ζώνες» από πλευράς Αττικής Οδού και αναφέρθηκε σε καταγγελίες πολιτών πριν 6 με 7 χρόνια.

Απαντώντας, τέλος, στην κριτική της ΝΔ για τα αστικά λεωφορεία, είπε ότι στις αστικές συγκοινωνίες υπάρχει αύξηση 30% των εσόδων από το ηλεκτρονικό εισιτήριο, καθώς και από την πάταξη των κυκλωμάτων με πλαστά εισιτήρια.

Tags:
σύμβαση, αύξηση, Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, Διόδια, Αττική Οδός, Χρήστος Σπίρτζης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK