02:38 12 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οι δήμοι και σύνδεσμοι δήμων μπορούν να διεκδικήσουν χρηματοδότηση για τη λειτουργία καταφυγίων και ιατρείων αδέσποτων ζώων, ενώ στην αποφαση ορίζονται οι προϋποθέσεις.

Κοινή Υπουργική Απόφαση με την οποία ορίζονται οι προϋποθέσεις και η διαδικασία χρηματοδότησης των δήμων, αλλά και των συνδέσμων δήμων, για τη λειτουργία καταφυγίων και ιατρείων αδέσποτων ζώων συντροφιάς, υπέγραψε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Αραχωβίτης.

Στην απόφαση ορίζονται οι προϋποθέσεις χαρακτηρισμού ενός φορέα ως δυνητικού δικαιούχου της χρηματοδότησης, τα δικαιολογητικά καθώς και η διαδικασία υποβολής και ελέγχου της αίτησης χρηματοδότησης.

Συγκεκριμένα, ορίζεται η επιλεξιμότητα των δαπανών, οι προϋποθέσεις χαρακτηρισμού ενός φορέα ως δυνητικού δικαιούχου της χρηματοδότησης, τα δικαιολογητικά καθώς και η διαδικασία υποβολής και ελέγχου της αίτησης χρηματοδότησης.

Για το 2019 η πίστωση που διασφαλίστηκε από τον τακτικό προϋπολογισμό του ΥΠΑΑΤ ανέρχεται σε 600.000 ευρώ. Προκειμένου να επισπευθεί η χρηματοδότηση των δήμων, η διαδικασία γίνεται πιο απλή καθώς διευρύνεται η χρονική διάρκεια της Κοινής Υπουργικής Απόφασης περιλαμβάνοντας τα έτη 2019, 2020 και 2021.

Στη συγκεκριμένη ΚΥΑ αναφέρονται και οι ενέργειες διαχείρισης των συγκεκριμένων καταφυγίων και ιατρείων αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Tags:
κοινή υπουργική απόφαση, επιδότηση, Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, αδέσποτα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK