07:39 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2019
Συμβούλιο της Επικρατείας

«Όχι» του ΣτΕ στο αίτημα της ΕΤΕ για μη καταβολή επικουρικών συντάξεων

© Φωτογραφία : SOOC/George Vitsaras
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε το μεσημέρι της Δευτέρας το αίτημα προσωρινής διαταγής της Εθνικής Τράπεζας για μη καταβολή επικουρικών συντάξεων.

Αρνητική απόφαση εξέδωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) στο αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής για διακοπή της επικουρικής σύνταξης συνταξιούχων της ΕΤΕ, το οποίο είχε καταθέσει η Εθνική Τράπεζα Ελλάδος κατά του υπουργείου Εργασίας και του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών (ΕΤΕΑΕΠ).

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το Α΄ Τμήμα Διακοπών του ΣτΕ απέρριψε το μεσημέρι της Δευτέρας το αίτημα προσωρινής διαταγής της ΕΤΕ.

Βάσει απόφασης του υπουργείου Εργασίας η επικουρική σύνταξη στους απόμαχους εργαζόμενους της ΕΤΕ για τους επτά πρώτους μήνες του 2019 πρέπει να καταβληθεί άμεσα.

Το ποσό θα καλυφθεί από το ΕΤΕΑΕΠ όσο και την ΕΤΕ.

Σε ανακοίνωσή της στις 10 Ιουνίου η Εθνική Τράπεζα ανέφερε ότι «αν και ο τρόπος εφαρμογής της συγκεκριμένης διάταξης απαιτεί περαιτέρω διευκρινίσεις, στην εν λόγω διάταξη προβλέπεται μεταξύ άλλων ότι “Από 1-1-2019 η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (ΕΤΕ) καταβάλλει στο ΕΤΕΑΕΠ τις αναλογούσες, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, εισφορές επικουρικής ασφάλισής για το σύνολο των ασφαλισμένων του ΛΕΠΕΤΕ και του ΕΛΕΠΕΤΕ-Π.Π.ΕΘΝΑΚ, πλέον συμπληρωματικής ασφαλιστικής εισφοράς, η οποία για τα έτη 2019 έως 2023 ανέρχεται στο ποσό των 40 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως…”».

Όπως τόνιζε τότε η ΕΤΕ, «η νομοθετική αυτή πρωτοβουλία θεωρείται ότι έρχεται σε αντίθεση με θεμελιώδεις συνταγματικές διατάξεις και στο πλαίσιο αυτό η Εθνική Τράπεζα θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες συνεχίζοντας να επιδιώκει την εξεύρεση συναινετικής λύσης που θα κατοχυρώνει τα συμφέροντα της Τράπεζας, των εργαζομένων και των συνταξιούχων της».

Σχετικά:

ΣτΕ: Νόμιμη η μείωση του εφάπαξ βοηθήματος των υπαλλήλων της ΕΤΕ
Tags:
τροπολογία, Υπουργείο Εργασίας, Συντάξεις, επικουρικές συντάξεις, Συνταξιούχοι, εργαζόμενοι, Εθνική Τράπεζα, Συμβούλιο της Επικρατείας, ΣτΕ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK