04:48 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Η εισαγγελική πρόταση στο δικαστικό συμβούλιο είναι αρνητική στο να χορηγηθεί άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα και έρχεται μετά την εφαρμογή του νέου Ποινικού Κώδικα.

Για μία ακόμα φορά η εισαγγελέας Βόλου ήταν αρνητικός στη χορήγηση άδειας στον καταδικασμένο για συμμετοχή στην 17 Νοέμβρη Δημήτρη Κουφοντίνα προτείνοντας στο δικαστικό συμβούλιο την απόρριψη του αιτήματος.

Η εισαγγελέας τάσσεται κατά της χορήγησης της άδειας, καθώς «υπάρχουν σοβαρότατες ενδείξεις για την τέλεση εκ μέρους του κρατούμενου της αξιόποινης πράξης της διέγερσης σε τέλεση (τουλάχιστον) πλημμελημάτων» όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ.

Επίσης, η εισαγγελική λειτουργός στηρίζει τη νέα πρόταση σε φράσεις του Δημήτρη Κουφοντίνα, όπως ότι «καλεί σε συμπαράσταση και αλληλεγγύη», «ευχαριστεί για την συμπαράσταση συντρόφους και συντρόφισσες» κάτι που σύμφωνα με την εισαγγελέα «προκαλεί ερεθισμό των πνευμάτων των αλληλέγγυων», στη «διέγερση» και «πρόκληση» σε τέλεση πλημμελημάτων.

Η αίτηση θα συζητηθεί μέσα στις επόμενες μέρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Νέο «όχι» της Εισαγγελίας Βόλου για άδεια στον Κουφοντίνα

Σημειώνεται ότι η εισαγγελική πρόταση έρχεται μετά την εφαρμογή του νέου Ποινικού Κώδικα που προβλέπει ότι η άσκηση κακουργηματικής δίωξης, δεν εμποδίζει τη χορήγηση άδειας.

Ο καταδικασθείς για την υπόθεση της «17 Νοέμβρη», στις αρχές Μαΐου, προχώρησε σε απεργία πείνας, αντιδρώντας στο βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου για την απόρριψη του αιτήματος χορήγησης τακτικής άδειας.

Ο ίδιος σταμάτησε την απεργία μετά από 21 ημέρες, ως απόρροια της αναιρετικής απόφασης του Αρείου Πάγου επί του δικαστικού βουλεύματος.

Tags:
17 Νοέμβρη, εισαγγελέας, Βόλος, Δημήτρης Κουφοντίνας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK