02:28 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τον νέο ποινικό κώδικα διαψεύδοντας δημοσιεύματα που κυκλοφορούν και σύμφωνα με τα οποία πολυισοβίτες για τρομοκρατία θα μπορούν να αποφυλακιστούν.

«Η αντιμετώπιση των πολυισοβιτών με τον νέο Ποινικό Κώδικα είναι βαρύτερη απέναντι σε όλες τις κατηγορίες εγκλημάτων. Ενδεικτικά, με τον παλιό Ποινικό Κώδικα όποιος είχε περισσότερες καταδίκες ισόβιας κάθειρξης, έπρεπε να παραμείνει στη φυλακή για 19 έτη, ενώ με τον νέο Ποινικό Κώδικα 25 έτη», σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: SOS των Εισαγγελέων για μαζικές παραγραφές αδικημάτων - Ζητούν απόσυρση του Ποινικού Κώδικα

Όπως επισημαίνει ο ίδιος, «σύμφωνα με το άρθρο 7 του ΠΔ. 62/2014 δεν εμπίπτουν στην πιλοτική εφαρμογή του θεσμού της ηλεκτρονικής επιτήρησης όσοι έχουν καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη. Συνεπώς, σήμερα, δεν μπορεί να εφαρμοστεί στην πράξη ο εν λόγω θεσμός στις περιπτώσεις που αφορούν τα προκείμενα δημοσιεύματα».

Τέλος ο υπουργός απαντά σε δημοσιεύματα που κυκλοφορούν σύμφωνα με τα οποία πολυισοβίτες για τρομοκρατία θα μπορούν να αποφυλακιστούν με βάση το νέο Ποινικό Κώδικα, χαρακτηρίζοντάς τα «πρόχειρα και ψευδή».

Tags:
φυλάκιση, Μιχάλης Καλογήρου, Ποινικός Κώδικας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK