14:23 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Σύμφωνα με το υπουργείο Πολιτισμού, έχει συμβασιοποιηθεί η επέκταση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου στη Βεργίνα, ενώ ακολουθεί το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.

Στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας επεκτείνεται το ηλεκτρονικό εισιτήριο, ύστερα από θετική γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Πολιτισμού.

Παράλληλα, σύμφωνα με το υπουργείο, έχει συμβασιοποιηθεί η επέκταση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου στους Βασιλικούς Τάφους των Αιγών (Βεργίνα), ενώ ακολουθεί το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, με την αντίστοιχη προεργασία να έχει γίνει για τους Δελφούς και τα μνημεία και μουσεία της Θεσσαλονίκης (Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, Ροτόντα, Λευκός Πύργος).

Το υπουργείο τονίζει ότι επιπλέον τέθηκε σε λειτουργία η ειδικά διαμορφωμένη διαδικτυακή υπηρεσία για τους επαγγελματίες του τουρισμού (b2b). Παράλληλα, όπως αναφέρει, ικανοποιείται το διαχρονικό αίτημα των ξεναγών για χορήγηση ηλεκτρονικής κάρτας εισόδου στους αρχαιολογικούς χώρους, τα μνημεία και τα μουσεία.

Σύμφωνα με το σχετικό ανακοινωθέν, στο πλαίσιο της βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους επισκέπτες της Ακρόπολης, εντάσσεται η δημιουργία εκδοτηρίων ταχείας διέλευσης (fast lane) που έχουν ήδη ξεκινήσει να εξυπηρετούν όσους εκδίδουν διαδικτυακά το εισιτήριό τους και επιθυμούν να προμηθευτούν εύκολα και γρήγορα εισιτήρια για δικαιούχους ελεύθερης εισόδου που συνοδεύουν (πχ οικογένειες με παιδιά).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σε εφαρμογή το ηλεκτρονικό εισιτήριο και στους αρχαιολογικούς χώρους

Παράλληλα, έχουν τοποθετηθεί και λειτουργούν οικίσκοι με αυτόματους πωλητές για την ταχύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών που εκδίδουν τα εισιτήριά τους επιτόπου. Επίσης, σε συνέχεια σχετικής έγκρισης του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, προχωρούν οι εργασίες για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων στις εισόδους του χώρου για την καλύτερη υποστήριξη του συστήματος του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Σύμφωνα με στοιχεία για τη χρήση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου στην Ακρόπολη, τα οποία επικαλείται το υπουργείο, το ποσοστό των κανονικών εισιτηρίων που εκδίδονται διαδικτυακά από μεμονωμένους επισκέπτες διπλασιάστηκε σε σχέση με πέρυσι φτάνοντας στο 10%. Συνολικά, τον Μάιο και του Ιούνιο το 50% των εισιτηρίων εκδόθηκαν από εναλλακτικά κανάλια πώλησης εκτός των εκδοτηρίων (διαδικτυακή εφαρμογή, αυτόματοι πωλητές, εκδοτήριο ομαδικών εισιτηρίων στη Ροβέρτου Γκάλι).

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τσίπρας: Τομή το ηλεκτρονικό εισιτήριο σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

Σχετικά:

Τσίπρας: Τομή το ηλεκτρονικό εισιτήριο σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
Σε εφαρμογή το ηλεκτρονικό εισιτήριο και στους αρχαιολογικούς χώρους
Tags:
Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ), ηλεκτρονικό εισιτήριο, Βεργίνα, Ακρόπολη, Αρχαία Ολυμπία, Μουσεία, μουσείο, μνημείο, μνημεία, αρχαιολογικός χώρος, αρχαιολογικοί χώροι
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK