13:59 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο αποφάσισε την ενοχή των τεσσάρων κατηγορούμενων για την υπόθεση του Μάριου Παπαγεωργίου. Τη μη αναγνώριση ελαφρυντικών εισηγήθηκε η Εισαγγελέας.

Ομόφωνα ένοχοι κρίθηκαν όλοι οι κατηγορούμενοι για την αρπαγή και τη δολοφονία του Μάριου Παπαγεωργίου, σχεδόν επτά χρόνια μετά το στυγερό έγκλημα.

Η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου, σύμφωνα με την ιστοσελίδα «news247.gr», αφορά και τους τέσσερις κατηγορούμενους.

Για τον 78χρονο «εγκέφαλο» της υπόθεσης, το δικαστήριο αποφάσισε την ενοχή του για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, της αρπαγής, της απόπειρας εκβίασης και της σύστασης συμμορίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Υπόθεση Μάριου Παπαγεωργίου: Την ενοχή του βασικού κατηγορούμενου πρότεινε η εισαγγελέας

Δύο ακόμη άτομα καταδικάστηκαν για σύσταση συμμορίας, ενώ στον τέταρτο επιβλήθηκε η κατηγορία της απόπειρας εκβίασης.

Αυτή τη στιγμή, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο συνεδριάζει για την εξέταση των ελαφρυντικών, με την υπερασπιστική γραμμή να ζητάει την αναγνώριση του έντιμου πρότερου βίου, της καλής διαγωγής και της καθυστέρησης απονομής δικαιοσύνης.

Η Εισαγγελέας, ωστόσο, έχει αξιώσει να μην γίνει αποδεκτό κανένα από τα ελαφρυντικά, αμφισβητώντας ακόμη και το επιχείρημα του πρότερου έντιμου βίου.

«Είχε κατ' επίφαση σύννομο βίο. Προξένησε βαρεία προσβολή στο ύψιστο έννομο αγαθό της ανθρώπινης ζωής. Η επιβολή της εσχάτης των ποινών είναι αναγκαία και δίκαιη» φέρεται να έχει υποστηρίξει η Εισαγγελέας, Ελένη Καρκαμπούνα

Σχετικά:

Υπόθεση Παπαγεωργίου: Ο Μάριος ζει και είναι στο εξωτερικό, λέει ο βασικός κατηγορούμενος
Υπόθεση Μάριου Παπαγεωργίου: Την ενοχή του βασικού κατηγορούμενου πρότεινε η εισαγγελέας
Στις 3 Ιουλίου η ετυμηγορία για τη δολοφονία του Μάριου Παπαγεωργίου
Tags:
εισαγγελέας, δολοφονία, δολοφονίες, ποινή, Δικαιοσύνη, κατηγορητήριο, κατηγορούμενος, κατηγορίες, ομηρία, έγκλημα, Μάριος Παπαγεωργίου
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK