09:28 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2019
Ηλεκτρονικό εισιτήριο

Πληροφορίες για προβλήματα στα εκδοτήρια εισιτήριων σε μετρό και ηλεκτρικό λόγω καύσωνα

© Φωτογραφία : Alexandros Michaildis / SOOC
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο καύσωνας φαίνεται πως προκάλεσε προβλήματα στα μηχανήματα έκδοσης ηλεκτρονικών εισιτηρίων σε μετρό και ηλεκτρικό και συγκεκριμένα στην εκτύπωση χάρτινων εισιτηρίων.

Προβλήματα φαίνεται να προκάλεσε ο καύσωνας στα μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων σε μετρό και ηλεκτρικό τα οποία «κολλούσαν» κατά την εκτύπωση χάρτινων ηλεκτρονικών εισιτηρίων, την προηγούμενη εβδομάδα.

Συγκεκριμένα, οι ψηλές θερμοκρασίες φαίνεται να «έλιωσαν» τα μηχανήματα (ΑΜΕΚ - Αυτόματα Μηχανήματα Έκδοσης Καρτών) κατά την έκδοση νέων χάρτινων εισιτηρίων, ενώ αντίθετα η ανανέωση ηλεκτρονικών καρτών λειτουργούσε κανονικά, σύμφωνα με το kathimerini.gr.

Τα προβλήματα παρατηρήθηκαν αρχικά σε μηχανήματα σε υπέργειους σταθμούς του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου (γραμμή 1), αλλά τις επόμενες ημέρες εμφανίστηκαν και σε εκδοτήρια σε υπόγειους σταθμούς στις γραμμές 2 και 3 του μετρό.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι το πρόβλημα εντοπίζεται στο ρολό χαρτιού πάνω στο οποίο τυπώνεται το εισιτήριο και συγκεκριμένα στην πλαστικοποιημένη επίστρωση του χαρτιού.

Ο ΟΑΣΑ προμηθεύεται το συγκεκριμένο χαρτί από φινλανδική εταιρεία και κύκλοι της ΣΤΑΣΥ που επικαλείται η «Καθημερινή» εκτιμούν ότι ίσως δεν μπόρεσε να αντέξει το ζεστό ελληνικό καλοκαίρι καθώς λιώνει και μπλοκάρει το μηχάνημα.

Τα περιστατικά διερευνώνται τόσο από τον ανάδοχο του έργου όσο και από ανεξάρτητο πραγματογνώμονα που θα ορίσει ο ΟΑΣΑ. Η εταιρεία αναφέρει πως εάν δεν ολοκληρωθεί η τεχνική διερεύνηση, δεν μπορούν να βγουν ασφαλή συμπεράσματα.

Η βλάβη αντιμετωπίζεται κατά περίπτωση. Τις περισσότερες φορές, ο ανάδοχος αναλαμβάνει την αντικατάσταση του ρολού του χαρτιού.

Tags:
έκδοση, καύσωνας, εισιτήρια, ηλεκτρονικό εισιτήριο, ΟΑΣΑ, ΣΤΑΣΥ, ηλεκτρικός, Μετρό
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK