00:15 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου εξέδωσε την απόφασή του, με την οποίο υιοθέτησε την εισαγγελική πρόταση απόρριψης του αιτήματος Κουφοντίνα.

Τρίτο «όχι» στο αίτημά του για χορήγηση τακτικής άδειας έλαβε ο καταδικασμένος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση 17Νοέμβρη Δημήτρης Κουφοντίνας.

Λίγες ημέρες μετά την απορριπτική πρόταση της εισαγγελέως τα μέλη του Συμβουλίο Πλημμελειοδικών Βόλου υιοθέτησαν την εισήγηση και αρνήθηκαν το αίτημα του πολυισοβίτη μέλους της 17Ν, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ.

Το εισαγγελικό σκεπτικό βασίστηκε στο ό,τι ο καταδικασμένος σε 11 φορές ισόβια δεν έχει μεταμεληθεί, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι δεν έχει επέλθει ηθική βελτίωση. Είναι η τρίτη φορά που απορρίπτεται το αίτημα του καταδικασμένου για συμμετοχή στην 17 Νοέμβρη Δημήτρη Κουφοντίνα να του χορηγηθεί τακτική άδεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Νέο εισαγγελικό «όχι» για άδεια στον Κουφοντίνα

Η εισαγγελέας Βόλου είχε υποστηρίξει στο σκεπτικό της «υπάρχουν σοβαρότατες ενδείξεις για την τέλεση εκ μέρους του κρατούμενου της αξιόποινης πράξης της διέγερσης σε τέλεση (τουλάχιστον) πλημμελημάτων».

Η εισαγγελική πρόταση είχε γίνει μετά την εφαρμογή του νέου Ποινικού Κώδικα που προβλέπει ότι η άσκηση κακουργηματικής δίωξης, δεν εμποδίζει τη χορήγηση άδειας. Ο καταδικασθείς για την υπόθεση της «17 Νοέμβρη», στις αρχές Μαΐου, προχώρησε σε απεργία πείνας, αντιδρώντας στο βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου για την απόρριψη του αιτήματος χορήγησης τακτικής άδειας.

Ο ίδιος σταμάτησε την απεργία μετά από 21 ημέρες, ως απόρροια της αναιρετικής απόφασης του Αρείου Πάγου επί του δικαστικού βουλεύματος.

Tags:
17 Νοέμβρη, άδεια, Δικαιοσύνη, Βόλος, Δημήτρης Κουφοντίνας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK