23:28 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2019
ΝοσοκομείοΝοσοκομείο

Χωρίς κλιματισμό οι κλινικές του ΠΑΓΝΗ καταγγέλουν οι εργαζόμενοι

© Φωτογραφία : SOOC / Paleologos NickCC0
1 / 2
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Για απαράδεκτες συνθήκες νοσηλείας και εργασίας κάνει λόγο το Σωματείο των εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ). «Ο ιδρώτας στάζει από το μέτωπο», λένε.

Οι εργαζόμενοι στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ) καταγγέλλουν δημόσια ότι έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας έξι συστήματα κλιματισμού με αποτέλεσμα όπως λένε «να δουλεύουν σε συνθήκες καύσωνα και οι ασθενείς να υποφέρουν περισσότερο με τη ζέστη που επικρατεί τις τελευταίες μέρες».

Όπως αναφέρουν, το σωματείο είχε προειδοποιήσει για την ανάγκη εκσυγχρονισμού μηχανημάτων λόγω παλαιότητας και παράλληλα της όποιας συντήρησης μπορεί να πραγματοποιηθεί.

«Αποφεύγουν να διαθέσουν τα αναγκαία κονδύλια για την αντικατάσταση - ανανέωση - επισκευή των κλιματιστικών συστημάτων, αν και γνωρίζουν τις συνέπειες στην υγεία των ασθενών και αυτό γίνεται μόνο όταν ο κόμπος φτάσει στο χτένι  και στην καταπόνηση των εργαζομένων», τονίζουν.

Οι εργαζόμενοι ζητούν τη λήψη όλων των μέτρων για την αποκατάσταση της λειτουργίας του συστήματος κλιματισμού και να σταματήσουν η καταπόνηση των εργαζομένων και η επιβάρυνση της υγείας των ασθενών.

Tags:
καταγγελίες, νοσοκομείο, εργαζόμενοι, ΠΑΓΝΗ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK