ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς σήμερα ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σε πολλές περιοχές είναι πολύ υψηλός.

Προειδοποίηση για «πολύ υψηλό» κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς (πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) εξέδωσε για σήμερα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Η προειδοποίηση αφορά τις περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας (Χαλκιδική), Θεσσαλίας (Λάρισα, Μαγνησία, Σποράδες), Στερεάς Ελλάδας (Φθιώτιδα, Βοιωτία, Εύβοια), την Αττική και την Κορινθία.

Για ακόμα μία φορά η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α.

Επίσης, υπενθυμίζει ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών. Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, καλεί τους πολίτες να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Tags:
φωτιά, Πυροσβεστική, Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, δασική πυρκαγιά, πυρκαγιά
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK