14:47 03 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Ανησυχία εκφράζει ο ΟΟΣΑ για την αλλαγή στον ελληνικό Ποινικό Κώδικα που αφορά στην τροποποίηση του βαθμού του αδικήματος της ενεργητικής δωροδοκίας.

Τις ανησυχίες της εκφράζει η Ομάδα Εργασίας του ΟΟΣΑ (Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης) για τις αλλαγές αναφορικά με το αδίκημα της δωροδοκίας στην Ελλάδα.

Η ομάδα, όπως αναφέρει ο Οργανισμός, χτυπάει το «καμπανάκι» για την τροποποίηση στις 11 Ιουνίου του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Διαδικασίας που μετατρέπει το κύριο αδίκημα της ενεργητικής δωροδοκίας από κακούργημα σε πλημμέλημα.

Η Ομάδα Εργασίας υπογραμμίζει πως η αλλαγή μπορεί να έχει σοβαρής έκτασης συνέπειες, όπως κλείσιμο ερευνών και διώξεων εν εξελίξει έως μία πιθανή παρεμπόδιση της διεθνούς συνεργασίας σε μελλοντικές υποθέσεις και μικρότερες περιόδους παραγραφής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι αλλαγές φέρνει ο νέος Ποινικός Κώδικας

Μάλιστα, η συγκεκριμένη ομάδα θα διεξάγει συμπληρωματικό έλεγχο της Ελλάδας «για την 3η φάση» με επιτόπια επίσκεψη φέτος το φθινόπωρο και δημοσίευση σχετικής έκθεσης τον Δεκέμβριο.

Η αξιολόγηση θα διεξαχθεί από κοινού με την Ομάδα Κρατών του Συμβουλίου της Ευρώπης κατά της Διαφθοράς (GRECO), η οποία αποφάσισε, επίσης, να διεξάγει μία επείγουσα αξιολόγηση των αλλαγών στον Ποινικό Κώδικά.

Σχετικά:

Αλλάζει το άρθρο για τον βιασμό στον Ποινικό Κώδικα μετά τις αντιδράσεις
ΝΔ: Με τον νέο Ποινικό Κώδικα μπορούν να αποφυλακισθούν τρομοκράτες της «17 Νοέμβρη»
Δένδιας για νέο ποινικό κώδικα: Ψηφίστηκε για να κυκλοφορούν ελεύθεροι τρομοκράτες
Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος: Να αποσυρθούν τα ν/σ για Ποινικό Κώδικα και Κώδικα Ποινικής Δικονομίας
Tags:
ΟΟΣΑ, Ελλάδα, αλλαγές, Ποινικός Κώδικας, δωροδοκία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK