04:52 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η περιφέρεια Αττικής προειδοποίησε για έντονα καιρικά φαινόμενα στην ανατολική Αττική, μέσα στις επόμενες ώρες. Ακολούθησε διάψευση από τη γ. γ. Πολιτικής Προστασίας.

(UPDATE) Η γ.γ. Πολιτικής Προστασίας διαψεύδει την περιφέρεια Αττικής η οποία νωρίτερα, σήμερα, προειδοποιούσε για εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων στην ανατολική Αττική, με ανάρτησή της στο Twitter.

Είχαν προηγηθεί αναφορές για φερόμενη «έκτακτη ενημέρωση» από το κέντρο επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας σχετικά με πιθανή εκδήλωση έντονων καιρικών φαινόμενων στην ανατολική Αττική, τις επόμενες ώρες.

Η ΕΡΤ είχε μεταδώσει ότι καταιγίδες συνοδευόμενες από ισχυρούς ανέμους αναμένεται να εκδηλωθούν σε Ωρωπό, Δήλεσι και Κάλαμο.

Ενημερωτικό tweet είχε αναρτήσει και η περιφέρεια Αττικής επικαλούμενη τη γ.γ. Πολιτικής Προστασίας.

​Ωστόσο, η γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, με την οποία επικοινώνησε το sputniknews.gr, διέψευσε ότι έχει εκδοθεί από την υπηρεσία η παραπάνω προειδοποίηση. Όπως εξήγησε εκπρόσωπος της υπηρεσίας, έχουν ενημερωθεί για την ανακοίνωση της περιφέρειας Αττικής, αλλά δεν είχε δοθεί ποτέ τέτοια ενημέρωση από τους ίδιους.

Λίγο αργότερα, ακολούθησε και επίσημη διάψευση από την Πολιτική Προστασία.

«Σχετικά με δημοσιεύματα στον τύπο και ρεπορτάζ στα οποία γίνεται αναφορά σε ακραία καιρικά φαινόμενα τα οποία αναμένεται να πλήξουν τις επόμενες ώρες την Ανατολική Αττική (Ωρωπό, Δήλεσι και Κάλαμο), ενημερώνουμε ότι ουδέποτε η ΕΜΥ απέστειλε σχετική ενημέρωση στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και ακολούθως η Υπηρεσία μας δεν εξέδωσε καμία σχετική ανακοίνωση», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Ενημερωτικό tweet για το θέμα έκανε και ο διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ Θοδωρής Κολυδάς.

«Σας ενημερώνουμε ότι η κακοκαιρία έχει περάσει», αναφέρει ο κ. Κολυδάς, διαψεύδοντας τις αναφορές για επιδείνωση στη βορειοανατολική Αττική.

​Σημειώνεται ότι η ΕΡΤ μετέδωσε την πληροφορία για εκδήλωση έντονων καιρικών φαινόμενων τις επόμενες ώρες, πληροφορία που προήλθε από την περιφέρεια Αττικής με ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Για 15 λεπτά ήρθε η συντέλεια του κόσμου»: Μαρτυρίες για τη φονική κακοκαιρία στη Χαλκιδική

Σύμφωνα με όσα μεταδόθηκαν νωρίτερα, οι κάτοικοι των περιοχών καλούνταν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρμόδιων φορέων.

Επίσης, καλούνταν οι κάτοικοι να ασφαλίσουν αντικείμενα που αν παρασυρθούν από τον άνεμο, μπορεί να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς και να φροντίσουν ώστε να μην είναι φραγμένα τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών.

Ακόμη, να μην διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα πεζή ή με οχήματα και να αποφεύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές που ελαφρά αντικείμενα μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος.

Tags:
Κάλαμος, Ωρωπός, θυελλώδεις άνεμοι, άνεμοι, καταιγίδα, καταιγίδες, ακραία καιρικά φαινόμενα, Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, Ανατολική Αττική, Αττική
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK