15:35 03 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο 41χρονος κατηγορείται για πέντε εμπρησμούς από πρόθεση – οι τρεις την Τετάρτη – σε δασικές και αγροτικές εκτάσεις τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Συνελήφθη την Τετάρτη από ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής 41χρονος, ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από πρόθεση κατ’ εξακολούθηση, για πέντε πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σε δασικές και αγροτικές εκτάσεις.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι πυρκαγιές αυτές εκδηλώθηκαν:

  • Στις 3 Αυγούστου 2015 και ώρα 15:45, σε δασική έκταση στη θέση Άγιος Ευθύμιος, του δήμου Αρφαρών, στο νομό Μεσσηνίας,
  • Στις 8 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 17:10, σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Πήδημα του δήμου Αρφαρών, στο νομό Μεσσηνίας,
  • Στις 10 Ιουλίου 2019 και ώρα 17:40, σε δασική έκταση, στη θέση Ράχες, στην Τ.Κ. Άργιλος, του δήμου Καλαμάτας, στο νομό Μεσσηνίας,
  • Στις 10 Ιουλίου 2019 και ώρα 19:19, σε δασική έκταση, Τ.Κ. Γιανναίων, του δήμου Μεγαλόπολης, στο νομό Αρκαδίας.
  • Επίσης στις 10 Ιουλίου 2019  και ώρα 19:54, σε αγροτική έκταση, Τ.Κ. Ποταμιάς, του δήμου Μεγαλόπολης, στο νομό Αρκαδίας.

Ο 41χρονος κρατείται και θα οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.

Στο μεταξύ, βελτιωμένη είναι σήμερα Πέμπτη η εικόνα στα μέτωπα των πυρκαγιών, οι οποίες εκδηλώθηκαν χθες Τετάρτη σε διάφορες περιοχές της χώρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καλύτερη η εικόνα στα πύρινα μέτωπα - Εκδηλώθηκαν 82 δασικές πυρκαγιές σε 24 ώρες

Συνολικά 82 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν την Τετάρτη σε όλη τη χώρα, με τις περισσότερες να αντιμετωπίζονται άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά η οποία εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας, είναι οριοθετημένη χωρίς ενεργό μέτωπο και για την κατάσβεσή της, επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 15 οχήματα 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, 2 υδροφόρες και 2 μηχανήματα έργου από την τοπική αυτοδιοίκηση.

Σε ό,τι αφορά την πυρκαγιά η οποία εκδηλώθηκε σε έκταση με χαμηλή βλάστηση στα Κορογονιάνικα Ανατολικής Μάνης, είναι επίσης οριοθετημένη χωρίς ενεργό μέτωπο και για την κατάσβεσή της, επιχειρούν 22 πυροσβέστες με 11 οχήματα και 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή Αμφίκλεια - Ελάτεια Φθιώτιδας τέθηκε υπό μερικό έλεγχο. Για προληπτικούς λόγους ο επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων εισηγήθηκε την οργανωμένη απομάκρυνση 250 παιδιών από δύο κατασκηνώσεις της περιοχής και τη μεταφορά τους στο χωριό της Αμφίκλειας.

Υπό μερικό έλεγχο έχουν τεθεί και οι πυρκαγιές σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Δίβρη Φθιώτιδας και στην περιοχή κοντά στην Ιερά Μονή Αγίας Άννης Φθιώτιδας.

Επίσης, υπό μερικό έλεγχο τέθηκαν οι πυρκαγιές στη Φυλή Αττικής και στο Πευκί Ευβοίας.

Σχετικά:

Καλύτερη η εικόνα στα πύρινα μέτωπα - Εκδηλώθηκαν 82 δασικές πυρκαγιές σε 24 ώρες
Tags:
εμπρηστής, εμπρησμός, φωτιά, Μεσσηνία, Αρκαδία, κίνδυνος πυρκαγιάς, δασική πυρκαγιά, πυρκαγιές, πυρκαγιά
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK