06:21 07 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Αλεξάντερ Βίνικ (76)
0 0 0
Βρείτε μας

Δικαστήριο στη Θεσσαλονίκη αποφάσισε σήμερα να παραταθεί μέχρι τις 25 Ιανουαρίου 2020 η κράτηση του Αλεξάντερ Βίνικ γνωστού κι ως «Mr Bitcoin».

Το Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης παρέτεινε για έξι μήνες, μέχρι τις 25 Ιανουαρίου 2020, την κράτηση του Ρώσου πολίτη Αλεξάντερ Βίνικ, όπως δήλωσε στο Sputnik ο δικηγόρος του, Τιμοφέι Μουσάτοφ. Η απόφαση ελήφθη σήμερα, Πέμπτη.

«Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε απουσία του πελάτη μου, απουσία δικηγόρων. Ειδοποιηθήκαμε μόνο μόλις την παραμονή (της συνάντησης) και υποβάλαμε αίτημα για αναβολή της συνάντησης», δήλωσε ο Μουσάτοφ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η διοίκηση της φυλακής απευθύνθηκε στο υπουργείο Δικαιοσύνης για τη λήξη της κράτησης του Βίνικ και το υπουργείο ζήτησε «να καταβληθεί κάθε προσπάθεια» για την παράτασή της.

«Η επανεξέταση της υπόθεσης πραγματοποιήθηκε κατά παράβαση των δικαιωμάτων του Αλεξάντερ. Η απόφαση είναι αντίθετη προς τους νόμους, θα ασκηθεί αμέσως προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο – στον Άρειο Πάγο», υπογράμμισε ο δικηγόρος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βοήθεια από τον Πούτιν ζήτησε ο Βίνικ: Τι λέει στο γράμμα που του έστειλε

Ο Mr Bitcoin κρατείται στην Ελλάδα από το 2017 για διάφορες κατηγορίες, μεταξύ των οποίων και για ξέπλυμα χρήματος, μέσω πλατφόρμας κρυπτονομισμάτων. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες.

Από τις 26 Νοεμβρίου του 2018 πραγματοποιούσε απεργία πείνας σε ένδειξη διαμαρτυρίας, καταγγέλλοντας παραβίαση των δικαιωμάτων του. Στα τέλη Φεβρουαρίου, μεταφέρθηκε σε ειδική κλινική, αφού εμφάνισε προβλήματα υγείας, μετά την πολύμηνη απεργία πείνας, και εν συνεχεία γνωστοποίησε ότι σταματά προσωρινά την απεργία πείνας μετά από λιποθυμικό επεισόδιο.

Ο Ρώσος πολίτης πέρα από το ότι ζητά την άρση της προσωρινής κράτησής του συναινεί να εκδοθεί και να δικαστεί στη Ρωσία και δεν επιθυμεί την έκδοσή του στις ΗΠΑ.

Θέμα:
Αλεξάντερ Βίνικ (76)
Tags:
Θεσσαλονίκη, Συμβούλιο Εφετών, φυλάκιση, κράτηση, Αλεξάντερ Βίνικ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK