ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά εκ νέου στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σε πολλές περιοχές θα είναι πολύ υψηλός την Παρασκευή.

Πολύ υψηλός (κατηγορία κινδύνου 4) θα είναι την Παρασκευή 12 Ιουλίου ο κίνδυνος πυρκαγιάς στη Ρόδο, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Παράλληλα, υψηλός (κατηγορία κινδύνου 3) θα είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς στα υπόλοιπα Δωδεκάνησα, τη Χίο, τη Σάμο, την Ικαρία και τον νομό Λασιθίου στην Κρήτη.

​​​​Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α.

Επίσης, υπενθυμίζει ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών. Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, καλεί τους πολίτες να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Στο μεταξύ, βελτιωμένη είναι σήμερα Πέμπτη η εικόνα στα μέτωπα των πυρκαγιών, οι οποίες εκδηλώθηκαν χθες Τετάρτη σε διάφορες περιοχές της χώρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συνελήφθη 41χρονος για πέντε εμπρησμούς από πρόθεση σε Αρκαδία και Μεσσηνία

Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα, συνελήφθη την Τετάρτη από ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής 41χρονος, ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από πρόθεση κατ’ εξακολούθηση, για πέντε πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σε δασικές και αγροτικές εκτάσεις.

Σχετικά:

Συνελήφθη 41χρονος για πέντε εμπρησμούς από πρόθεση σε Αρκαδία και Μεσσηνία
Καλύτερη η εικόνα στα πύρινα μέτωπα - Εκδηλώθηκαν 82 δασικές πυρκαγιές σε 24 ώρες
Tags:
φωτιά, πυρκαγιές, δασική πυρκαγιά, πυρκαγιά, κίνδυνος πυρκαγιάς, χάρτης, Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK