09:40 17 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2019
Καταστροφές από ακραία καιρικά φαινόμενα στην περιοχή Νέα Πλαγιά Χαλκιδικής

Επί ποδός ο κρατικός μηχανισμός μετά τη θεομηνία στη Χαλκιδική

© Φωτογραφία : Konstantinos Tsakalidis / SOOC
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Φονική κακοκαιρία στη Χαλκιδική (55)
0 0 0
Βρείτε μας

Τις προσπάθειές του για την αντιμετώπιση των συνεπειών της καταστροφικής κακοκαιρίας στη Χαλκιδική εντείνει ο κρατικός μηχανισμός, ενώ η καταγραφή των ζημιών βρίσκεται σε εξέλιξη.

Επί ποδός βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός, μετά τη φονική θεομηνία που έπληξε τη Χαλκιδική που μετρά σήμερα τις «πληγές» της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πέτσας για Χαλκιδική: Έκτακτη επιχορήγηση στους δήμους, προτεραιότητα η ενεργοποίηση του αριθμού 112

Σε ό,τι αφορά τις ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι στιγμής για την αντιμετώπιση των συνεπειών της χθεσινής καταστροφικής κακοκαιρίας στη Χαλκιδική και σύμφωνα με ενημέρωση από το Μαξίμου, σημειώνεται ότι σε συνεργασία με τον Πρόεδρο του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού & Προστασίας (ΟΑΣΠ), Ευθύμιο Λέκκα, και την ομάδα του, ολοκληρώθηκε η από αέρος (μέσω drones) καταγραφή των ζημιών.

Τα αποτελέσματα της μαγνητοσκόπησης αναμένονται σήμερα το βράδυ.

Παράλληλα, αύριο πολυπληθές κλιμάκιο μηχανικών από το Υπουργείο Υποδομών μεταβαίνει από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη, για την καταγραφή των ζημιών σε κτίρια, σχολεία και υποδομές.

Σημειωτέον ότι 15 συνεργεία με 30 μηχανικούς της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, από τις πρώτες πρωινές ώρες και μέχρι αυτήν την ώρα, συνεχίζουν τις αυτοψίες για τον εντοπισμό ζημιών σε βασικές υποδομές και επιχειρήσεις.

Παράλληλα, μηχανικοί της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΔΑΕΦΚ) του υπουργείου Υποδομών προχωρούν σε αυτοψίες μετά από αιτήσεις των πολιτών.

Την ίδια ώρα, κλιμάκιο του Ινστιτούτου Γεωλογικών & Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ) έχει μεταβεί για τον έλεγχο ευστάθειας επικίνδυνων πρανών και βράχων στην περιοχή Συκιάς του Δήμου Σιθωνίας.

Ακόμη, δέκα κάτοικοι που αντιμετώπισαν πρόβλημα στέγασης δέχθηκαν περίθαλψη και φιλοξενία σε ξενοδοχεία και δωμάτια της περιοχής.

Επίσης, διατέθηκε υλικοτεχνική υποδομή για την αποκατάσταση καταυλισμού και φιλοξενία Ρομά στην Νέα Ποτίδαια.

Το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο έχει αποκατασταθεί πλήρως, πλην του οδικού αξονα Μουδανιών - Κασσάνδρας, όπου και κατέρρευσαν οι πυλώνες της ΔΕΗ.

Έχουν αποκατασταθεί, εν τω μεταξύ, τα προβλήματα ηλεκτροφωτισμού σε Ιερισσό - Ουρανούπολη - Πολύγυρο - Νικήτη, ενω συνεχίζεται η σταδιακή αποκατάσταση των βλαβών στον υπόλοιπο νομό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πότε αναμένεται η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στη Χαλκιδική

Στον Μαρμαρά, τη Σάρτη, τη Συκιά και την Τορώνη γίνεται προσπάθεια να ολοκληρωθεί αργα την νύχτα η αποκατάσταση, ενώ σε κάθε περίπτωση έχουν αποσταλλεί γεννήτριες για την λειτουργία αντλιοστάσιων και γεωτρήσεων και την εξασφάλιση νερού.

Διατέθηκαν γεννήτριες για την λειτουργία των αντλιοστασίων σε Δήμους και σε στρατηγικής σημασίας υποδομές (ΑΤ Κασσανδρείας, ΑΤ Προποντίδος, Πυροσβεστικό Σταθμός Μαρμαρά, Δημαρχείο Μουδανιών κλπ) σε συνεργασία με το 3ο Σώμα Στρατού, όπου τα προβλήματα ηλεκτροδότησης παραμένουν.

Ακόμη, δημιουργήθηκαν χώροι διάθεσης πόσιμου εμφιαλωμένου νερού για τους κατοίκους και στους 3 Δήμους του Νομού, για χωριά, όπου δεν λειτουργούν τα αντλιοστάσια, καθώς και διάθεσης νερού για λόγους υγιεινής σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες και επιχειρήσεις.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πρόεδρος Ξενοδόχων Χαλκιδικής: Αγώνας για την αποκατάσταση του ρεύματος

 

Θέμα:
Φονική κακοκαιρία στη Χαλκιδική (55)
Tags:
προβλήματα κακοκαιρία, κακοκαιρία, κακοκαιρία Χαλκιδική, Χαλκιδική
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK