ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Φονική κακοκαιρία στη Χαλκιδική (55)
0 0 0
Βρείτε μας

Σχεδόν 1.200 κλήσεις δέχθηκε η πυροσβεστική υπηρεσία, κατά τη διάρκεια της χθεσινοβραδινής θεομηνίας που έπληξε τη Χαλκιδική και τις υπόλοιπες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.

Αναλυτικά στοιχεία για το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που έπληξε τη Χαλκιδική και τις υπόλοιπες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας - με τραγικό απολογισμό επτά νεκρούς - έδωσε στη δημοσιότητα η πυροσβεστική υπηρεσία.

Συγκεκριμένα, η πυροσβεστική δέχθηκε συνολικά 1.182 κλήσεις για την αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων, στην αντιμετώπιση των οποίων συμμετείχαν συνολικά 243 πυροσβέστες και 96 οχήματα.

Αναλυτικά:

  • Στην Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας και συγκεκριμένα στους Νομούς Χαλκιδικής, Θεσσαλονίκης και Ημαθίας με την συμμετοχή 142 Πυροσβεστών και 54 οχημάτων. Στην Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας δεχθήκαμε συνολικά 1.045 κλήσεις
  • Στην Περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και συγκεκριμένα στους νομούς Ροδόπης και Έβρου με την συμμετοχή 55 πυροσβεστών και 19 οχημάτων. Στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας δεχθήκαμε συνολικά 109 κλήσεις.
  • Στην Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας στην περιοχή της Εορδαίας όπου δεχθήκαμε συνολικά 35 κλήσεις με την συμμετοχή 10 πυροσβεστών και 5 οχημάτων
  • Στην Περιφέρεια της Ηπείρου και συγκεκριμένα στους νομούς Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας και Πρεβέζης με την συμμετοχή 36 πυροσβεστών και 18 οχημάτων. Στην Περιφέρεια της Ηπείρου δεχθήκαμε συνολικά 23 κλήσεις.

Οι δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος - σε συνεργασία με την ΕΛΑΣ, το ΕΚΑΒ, τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, τους εθελοντές, καθώς και τις αρμόδιες υπηρεσίες - συμμετείχαν σε επιχειρήσεις παροχής βοηθείας, πραγματοποιώντας αντλήσεις υδάτων, κοπές δέντρων και αφαιρέσεις αντικειμένων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επί ποδός ο κρατικός μηχανισμός μετά τη θεομηνία στη Χαλκιδική

Στο μεταξύ, σε πλήρη εξέλιξη παραμένουν οι επιχειρήσεις στην περιοχή της Χαλκιδικής, όπου και διατηρείται δύναμη 87 πυροσβεστών με 37 οχήματα και 21 άτομα πεζοπόρο τμήμα για την αντιμετώπιση ανάλογων περιστατικών.

Θέμα:
Φονική κακοκαιρία στη Χαλκιδική (55)

Σχετικά:

Κακοκαιρία στη Χαλκιδική: Ξηλώθηκαν οι σκεπές οικισμού, ολοσχερής καταστροφή στην αγροτική παραγωγή
Φονική καταιγίδα στη Χαλκιδική: Το χρονικό της καταστροφής και ο τραγικός απολογισμός
Επί ποδός ο κρατικός μηχανισμός μετά τη θεομηνία στη Χαλκιδική
Tags:
Πυροσβεστική, πυροσβέστες, πυροσβέστης, νεκροί, προβλήματα κακοκαιρία, κακοκαιρία, κακοκαιρία Χαλκιδική, Βόρεια Ελλάδα, Χαλκιδική
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK