13:17 07 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Τις προσπάθειές του για την αντιμετώπιση των συνεπειών της καταστροφικής κακοκαιρίας στην Βόρεια Ελλάδα εντείνει ο κρατικός μηχανισμός, ενώ η καταγραφή των ζημιών βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης, πραγματοποίησε την Πέμπτη συνάντηση με τους βουλευτές της ΝΔ Τάσο Δημοσχάκη και Σταύρο Κελέτση από το νομό Έβρου, προκειμένου οι τελευταίοι να του παράσχουν ενημέρωση για τις καταστροφές που υπέστησαν λόγω των έντονων χαλαζοπτώσεων οι καλλιέργειες στο νομό.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ο κ. Δημοσχάκης έκανε λόγο για πλήρη καταστροφή των καλλιεργειών βαμβακιού, μηδικής και μποστανιού, στις περιοχές Πετάλου, Πέπλου, Πόρου και Βρυσούλας Φερών Αλεξανδρούπολης, καθώς και για ολική καταστροφή των ελαιώνων στις περιοχές Μάκρης, Δικέλλων, Μεσημβρίας, Περάματος και Κομάρου, ζητώντας την στήριξη των παραγωγών, σημειώνοντας πως οι καταστροφές είναι ανεπανόρθωτες.

Από την πλευρά του, ο κ. Κελέτσης έκανε αναφορά στις ζημιές που υπέστησαν οι καλλιέργειες στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης, ζητώντας την άμεση κινητοποίηση των αρμοδίων υπηρεσιών για την καταγραφή των ζημιών ώστε να προχωρήσει η διαδικασία αποζημιώσεων, προκειμένου να στηριχθούν οι πληγέντες παραγωγοί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Φονική καταιγίδα στη Χαλκιδική: Το χρονικό της καταστροφής και ο τραγικός απολογισμός

Τέλος, επισημαίνεται πως ο κ. Βορίδης έδωσε εντολή έτσι ώστε άμεσα κλιμάκια επιθεωρητών να πραγματοποιήσουν καταγραφή των ζημιών στις πληγείσες καλλιέργειες, ούτως ώστε να κινηθούν ταχύτατα οι σχετικές διαδικασίες για την αποζημίωση των παραγωγών προτού εκπνεύσουν οι νόμιμες προθεσμίες των δηλώσεων τους.

Tags:
καλλιέργεια, καταστροφές, ζημιές, Χαλκιδική, Νέα Δημοκρατία, βουλευτές, Μάκης Βορίδης, ΝΔ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK