02:20 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Νωρίτερα σε συνάντησή της με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως είχε ανακοινώσει την παράταση της προθεσμίας.

Παράταση δύο ημερών για την υποβολή των μηχανογραφικών των υποψηφίων στις Πανελλήνιες 2019 θα δώσει το υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου που επικαλείται το ΑΜΠΕ, η παράταση θα δοθεί μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη 17 Ιουλίου, ενώ περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν προσεχώς.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ της χώρας θα είναι ανοικτά (ώρες σχολείων), προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους υποψηφίους για το μηχανογραφικό δελτίο.

Επισημαίνεται ότι η προθεσμία είναι οριστική και μετά την παρέλευσή της δεν θα γίνει δεκτή καμία αλλαγή στα μηχανογραφικά δελτία. Η εφαρμογή θα κλειδώσει και θα ξεκινήσει η ηλεκτρονική επεξεργασία των μηχανογραφικών δελτίων.

Οι υποψήφιοι που έχουν ήδη οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό δελτίο, θα έχουν πλέον πρόσβαση στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr, μόνο για να βλέπουν την οριστικοποιημένη μορφή του μηχανογραφικού δελτίου, το οποίο φέρει αριθμό πρωτοκόλλου.

Νωρίτερα η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως είχε ανακοινώσει την παράταση της προθεσμίας. Όπως είχε δηλώσει αναλυτικά η υπουργός «θα δοθεί παράταση στην υποβολή των μηχανογραφικών προκειμένου να διαπιστώσουμε όσον αφορά τα νέα τμήματα εάν υπάρχουν αδυναμίες στη λειτουργία τους είτε σε ανθρώπινο δυναμικό είτε σε υποδομές».

Γενικότερα για το σύστημα των εξετάσεων τόνισε ότι «δεν θέλουμε να αιφνιδιάσουμε κανέναν. Δεν θα αλλάξει το εξεταστικό σύστημα ως ισχύει σήμερα. Τα παιδιά που εισάγονται στην 3η Λυκείου θα εξεταστούν στο σύστημα που ψηφίστηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση. Θα προβούμε άμεσα σε βελτιωτικές κινήσεις με στόχο να διορθώσουν στρεβλώσεις του νυν συστήματος, θα προβούμε σε εξορθολογισμό της ύλης, η κάλυψη της οποίας δεν είναι εφικτή αυτή τη στιγμή».

Η υπουργός είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη όπου εξέτασαν σειρά ζητημάτων.

Tags:
Υπουργείο Παιδείας, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νίκη Κεραμέως, Πανελλαδικές Εξετάσεις 2019, Πανελλαδικές, Πανελλήνιες 2019, Πανελλήνιες
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK