22:17 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2019
Αεροσκάφος πυρόσβεση

Πύρινα μέτωπα σε διάφορες περιοχές της χώρας

© Φωτογραφία : Nick Paleologos / SOOC
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Μάχη με τις φλόγες και σήμερα για την Πυροσβεστική που κλήθηκε να αντιμετωπίσει φωτιές που ξέσπασαν σε διάφορες περιοχές της χώρας. Σε εξέλιξ, αυτήν τη στιγμή, βρίσκονται φωτιές σε Εύβοια, Κεφαλονιά και Ασπρόπυργο.

Μάχη σε διάφορα πύρινα μέτωπα κλήθηκε να δώσει και σήμερα η Πυροσβεστική.

Αναλυτικά, στην Εύβοια οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν σε τρεις διαφορετικές εστίες. 

Η εικόνας για την πρώτη εστία της φωτιάς που διαπιστώθηκε σε ορεινό σημείο, στην περιοχή του δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων, είναι καλή, καθώς σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ετέθη υπό έλεγχο.

​Εν τω μεταξύ, ακόμη μια φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην Ιστιαία, χωρίς εντούτοις να φαίνεται πως απειλεί κατοικημένη περιοχή.

​Η τελευταία ενημέρωση για πυρκαγιά ήλθε στις 18:57. Η φωτιά αυτή βρίσκεται σε εξέλιξη σε κάπως πιο δυσπρόσιτη περιοχή. 

​Το γεγονός ότι δεν επικρατούν ισχυροί άνεμοι και ότι δεν υπάρχουν κοντά σπίτια, εκτιμάται θετικά από την Πυροσβεστική.

Την ίδια στιγμή, νωρίτερα, ενισχύθηκαν οι δυνάμεις πυρόσβεσης στο πύρινο μέτωπο στην Κεφαλονιά, όπου φωτιά είχε σημειωθεί στα Προκοπάτα, σε αγροτοδασική έκταση. Στο σημείο επιχειρούν 26 πυροσβέστες, κι από αέρος ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος, ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο και δύο PZL.

Η εικόνα από το πύρινο μέτωπο είναι καλύτερη, καθώς έχει οριοθετηθεί και δεν απειλεί σπίτια.

Υπό έλεγχο έχει τεθεί, εν τω μεταξύ, η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα στον Ασπρόπυργο, σε αγροτοδασική έκταση, χωρίς να απειλείται κατοικημένη περιοχή.

​Στη μάχη με τις φλόγες στον Ασπρόπυργο Αττικής συμμετέχουν 14 πυροσβέστες με επτά οχήματα, καθώς και 10 πυροσβέστες με πέντε οχήματα από το μηχανοκίνητο ειδικό τμήμα (Μ.Ε.Τ.Π.Ε.). Από αέρος επιχειρεί ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο.

Νωρίτερα, πυρκαγιά σημειώθηκε και στην περιοχή Κάτω Σούλι, του δήμου Μαραθώνα. Η φωτιά, ευτυχώς, γρήγορα τέθηκε υπό έλεγχο.

Tags:
Κεφαλονιά, Εύβοια, Ασπρόπυργος, Πυροσβεστική, πυρκαγιά, φωτιά τώρα, φωτιά
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK