16:04 31 ΜΑΡΤΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Από το ανακριτικό γραφείο έχουν ήδη περάσει ως κατηγορούμενοι οι τότε δήμαρχοι Μάνδρας και Ελευσίνας, Ιωάννα Κριεκούκη και Γιώργος Τσουκαλάς, ο δασάρχης Αιγάλεω, ο διευθυντής δασών και υπάλληλοι του δασαρχείου.

Τις προσεχείς ημέρες αναμένεται να παρουσιαστεί στην ανακρίτρια η πρώην περιφερειάρχης Ρένα Δούρου προκειμένου να απολογηθεί για τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα που κόστισαν τη ζωή σε 25 πολίτες τον Νοέμβριο του 2017.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η kathimerini.gr, η κ. Δούρου αναμένεται να εμφανιστεί στην 7η ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση και ενδεχομένως να ζητήσει προθεσμία για να προετοιμάσει την απολογία της.

Σε βάρος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των αρμόδιων υπηρεσιών αποδίδονται ανά περίσταση τα αδικήματα της πλημμύρας από αμέλεια, ανθρωποκτονίας από αμέλεια διά παραλείψεως τελεσθείσας κατά συρροή, σωματικών βλαβών από αμέλεια διά παραλείψεως από υπόχρεο κατά συρροή και παράβασης καθήκοντος δια παραλείψεως.

Από το ανακριτικό γραφείο έχουν ήδη περάσει ως κατηγορούμενοι οι τότε δήμαρχοι Μάνδρας και Ελευσίνας, Ιωάννα Κριεκούκη και Γιώργος Τσουκαλάς, ο δασάρχης Αιγάλεω, ο διευθυντής δασών και υπάλληλοι του δασαρχείου.

Μέσω της συνηγόρου του Βάσως Πανταζή ο πρώην δήμαρχος Ελευσίνας αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «με την απολογία μου, εκφράζοντας τη λύπη μου για τις ζωές που χάθηκαν και την συμπαράσταση μου στις οικογένειες που πενθούν, προσπάθησα να βοηθήσω την Δικαιοσύνη να εκδώσει μια πρώτη δίκαιη Δικαιοδοτική κρίση, εξηγώντας, ότι ως Δήμαρχος Ελευσίνας δεν είχα καμία απολύτως αρμοδιότητα επί θεμάτων που αφορούν τα γεωγραφικά και διοικητικά όρια έτερου δήμου».

Για την τραγωδία στην Μάνδρα διενεργήθηκε μεγάλη εισαγγελική έρευνα η οποία κατέληξε σε συγκεκριμένα συμπεράσματα για τα αίτια των καταστροφών στην περιοχή με καθοριστικότερα όλων την έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων, έργων ορεινής υδρονομίας, διευθέτησης, οριοθέτησης και συντήρησης ρεμάτων αλλά και έργων θεραπείας κραυγαλέων πολεοδομικών παραβάσεων.

Με την ολοκλήρωση των απολογιών η υπόθεση θα περάσει προς κρίση στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο που μετά από εισαγγελική πρόταση θα αποφανθεί για την παραπομπή ή μη των κατηγορουμένων.

Σχετικά:

Δούρου για Μάτι, Μάνδρα: Υπάρχουν πορίσματα που ανέδειξαν ότι η Περιφέρεια δεν είχε ευθύνη
Δούρου: Ψευτομαγκιές από τον Πατούλη, αθεμελίωτες οι κατηγορίες για Μάτι - Μάνδρα
Βαριές ευθύνες σε Περιφέρεια και δήμους στο εισαγγελικό πόρισμα για τη Μάνδρα
Tags:
απολογία, ανακρίτρια, πλημμύρες, Μάνδρα, Ρένα Δούρου
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK