15:37 03 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο εκπρόσωπος Τύπου της πυροσβεστικής υπενθύμισε στους πολίτες τις οδηγίες αυτοπροστασίας που θα πρέπει να ακολουθήσουν σε περίπτωση που εκδηλωθούν έντονα καιρικά φαινόμενα.

Σε εφαρμογή έθεσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία το επιχειρησιακό της σχέδιο για την αντιμετώπιση των κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών ή άλλων φαινομένων, μετά την έκδοση έκτακτου δελτίου επιδείνωσης καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Η Πυροσβεστική προέβη στην έκδοση διαταγής για την ενεργοποίηση του μηχανισμού της, με διασπορά οχημάτων και τη δημιουργία σταθμών βάσης άμεσης επέμβασης, στις περιοχές όπου αναμένεται να εκδηλωθούν τα φαινόμενα.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του πυροσβεστικού Σώματος, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε υπενθύμισε στους πολίτες τα εξής:

  • Να ασφαλίσουν αντικείμενα, τα οποία αν παρασυρθούν, ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
  • Να βεβαιωθούν, ότι οι υδρορροές των κτιρίων δεν είναι φραγμένες και λειτουργούν κανονικά.
  • Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με οχήματα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους.
  • Να αποφεύγουν υπαίθριες εργασίες και δραστηριότητες, σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές καθώς και την αλιεία, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των φαινομένων.
  • Σε περίπτωση χαλαζόπτωσης, να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε.
  • Να αποφεύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές όπου ελαφρά αντικείμενα, μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος.
  • Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών. 
Tags:
καταιγίδες, βροχές, καιρός, ακραία καιρικά φαινόμενα, ΕΜΥ, Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK