18:52 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Φονική κακοκαιρία στη Χαλκιδική (55)
0 0 0
Βρείτε μας

Οι ζημιές που είχαν προκληθεί σε αρχαιολογικούς χώρους στη Χαλκιδική από τη φονική κακοκαιρία έχουν αποκατασταθεί σύμφωνα με το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Το υπουργείο Πολιτισμού ανακοίνωσε σήμερα πως οι ζημιές σε αρχαιολογικούς χώρους στην περιοχή της Χαλκιδικής που επλήγη από τη θεομηνία έχουν αποκατασταθεί.

«Αποκαταστάθηκαν πλήρως οι ζημίες, που είχαν σημειωθεί σε αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία των δήμων Νέας Προποντίδας, Κασσάνδρας και Πολυγύρου», ανακοίνωσε.

Αναλυτικά, στον αρχαιολογικό χώρο της Ολύνθου κόπηκαν και απομακρύνθηκαν δένδρα ώστε να υπάρχει πρόσβαση από τους διαδρόμους στους τουρίστες.

Παράλληλα, αποκαθίστανται οι φθορές στην τοιχοποιία από το προσωπικό της Εφορείας.

Μάλιστα, ο χώρος θα ενισχυθεί και με ένα τρίτο αλεξικέραυνο.

«Στο κτιριακό συγκρότημα του πρώην Μετοχίου των Νέων Φλογητών, όπου στεγάζεται το Κέντρο Βυζαντινού Πολιτισμού, σημειώθηκαν υφαρπαγές κεραμίδων στέγης εξ αιτίας των ισχυρότατων ανέμων. Ήδη δρομολογήθηκε η αποκατάσταση των στεγών, όπως και της περίφραξης και του στεγάστρου. Και στην περίπτωση αυτή κρίνεται απαραίτητη η εγκατάσταση τρίτου αλεξικέραυνου», αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού.

Στο Μετοχιακό συγκρότημα Ζωγράφου του Δήμου Ν. Προποντίδας, έχει δρομολογηθεί αποκατάσταση των ζημιών σε συνεργασία με την ΕΦΑ Χαλκιδικής και την Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων Κεντρικής Μακεδονίας.

Τέλος, στη Νέα Φώκαια του δήμου Κασσάνδρας στο Μετοχιακό συγκρότημα Ι.Μ. Αγίου Παύλου δρομολογήθηκαν επίσης εργασίας αποκατάστασης.

Θέμα:
Φονική κακοκαιρία στη Χαλκιδική (55)
Tags:
Κασσάνδρα, μνημείο, αρχαιολογικός χώρος, αρχαιολογικοί χώροι, Χαλκιδική, κακοκαιρία Χαλκιδική, κακοκαιρία, υπουργειο Πολιτισμού
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK