18:52 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Από
0 21
Βρείτε μας

Για την κατάσταση που επικρατεί στη Χαλκιδική και τις διαφοροποιήσεις στο ελληνικό τουριστικό τουριστικό brand, μίλησε ο Χάρης Θεοχάρης στο Sputnik. Το μήνυμά του για τους Ρώσους τουρίστες.

Μήνυμα για την ασφάλεια και την υψηλή τουριστική εμπειρία στη Χαλκιδική στέλνει ο νέος υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης μέσω του Sputnik, μετά τη φονική κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή.

«Η αποκατάσταση έχει ολοκληρωθεί σε μεγάλο βαθμό. Ήδη, οι ιδιωτικές επιχειρήσεις και οι άλλες τουριστικές επιχειρήσεις της περιοχής είχαν προχωρήσει από τις πρώτες ώρες σε αποκατάσταση των ζημιών. Όλες οι ζημιές έγιναν κυρίως σε εξωτερικούς χώρους. Επίσης, το ρεύμα έχει αποκατασταθεί πλήρως. Οι εργασίες που εκτελούνται, γίνονται για τη βελτίωση της υποδομής, χωρίς να επηρεάζεται η παροχή ρεύματος».

Ο Χάρης Θεοχάρης βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στη Χαλκιδική, πραγματοποιώντας συσκέψεις με φορείς του τουρισμού και επισκέψεις σε τραυματίες που νοσηλεύονταν σε νοσοκομεία.

«Με μια νέα επικοινωνιακή καμπάνια θα προσπαθήσουμε να επιβεβαιώσουμε και να γνωστοποιήσουμε σε όλους ότι η Χαλκιδική είναι ένα μέρος ανοιχτό, δεν έχει κανένα πρόβλημα. Χτυπήθηκε από ένα ακραίο φαινόμενο που διήρκησε πολύ λίγο, με άσχημα αποτελέσματα, ωστόσο δεν θα επηρεάσει την τουριστική εμπειρία που θα έχουν οι φίλοι από τη Ρωσία αλλά και από οπουδήποτε αλλού φιλοξενηθούν στη Χαλκιδική», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Την ίδια στιγμή, απέστειλε ένα ιδιαίτερο μήνυμα στους Ρώσους τουρίστες:

«Οι φίλοι μας από τη Ρωσία είναι ένας λαός με τον οποίο έχουμε πολλά κοινά, ιστορικά, θρησκευτικά αλλά και κοινούς αγώνες στο διάβα των αιώνων. Πάντα χαιρόμαστε όταν φιλοξενούμε ανθρώπους από τη φίλη Ρωσία. Οι προορισμοί οι οποίοι είναι γνωστοί στη ρωσική αγορά και προτιμώνται από τους Ρώσους τουρίστες είναι καλά προετοιμασμένοι να τους υποδεχθούν στη γλώσσα τους, από απλά πράγματα όπως το μενού ενός καταστήματος και πινακίδες, έως ανθρώπους που μιλούν εξαιρετικά τη ρωσική γλώσσα. Συνεπώς θα έχουν μια πολύ ευχάριστη εμπειρία, μια όμορφη διαμονή στη χώρα μας που φημίζεται για τη φιλοξενία της».

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ: Αντικύθηρα: Το ξεχασμένο νησάκι των 22 κατοίκων - «Μας είπαν ότι θα έρθει κόσμος και από το φεγγάρι»

Παράλληλα, μίλησε για τις αλλαγές στο ελληνικό τουριστικό brand και στους στόχους του υπουργείου Τουρισμού.

«Οι αλλαγές στο τουριστικό brand είναι πολλές και ουσιαστικές. Στόχευσή μας είναι να βελτιώσουμε το ελληνικό τουριστικό προϊόν, να το θωρακίσουμε μέσω των υποδομών από έκτακτα περιστατικά και τέλος να αξιοποιήσουμε την τεχνολογία, την καινοτομία και τις νέες τάσεις της αγοράς ώστε να είμαστε πάντοτε στην αιχμή της καινοτομίας στην τουριστική αγορά», ανέφερε ο υπουργός Τουρισμού.

Επιπλέον, επισήμανε:

 «Το ελληνικό τουριστικό brand έχει πολλά πλεονεκτήματα. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να βελτιώσουμε τη συνολική εμπειρία και τη στόχευσή μας, προς ένα κοινό το οποίο θα μείνει περισσότερο στη χώρα μας, θα φιλοξενηθεί περισσότερο και θα έχει τη διάθεση να διαλέξει ποιοτικότερα τουριστικά καταλύματα και γενικώς ποιοτικότερες διακοπές. Θέλουμε να απευθυνθούμε σε ανθρώπους που έχουν υψηλότερα εισοδήματα και είναι διατεθειμένοι να περάσουν τις διακοπές τους, με μεγαλύτερη πολυτέλεια στη χώρα μας, διαθέτοντας ακόμα περισσότερο χρόνο παραμονής σε αυτήν».

Tags:
τουρίστες, Ρωσία, Ελλάδα, εισόδημα, Τουρισμός, κακοκαιρία Χαλκιδική, Χαλκιδική, υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK